430 bin öğrenci tatilde

430 bin öğrenci tatilde

Konyada yaklaşık 430 bin öğrenci karne aldı

2011-2012 eğitim öğretim yılının sona ermesi nedeniyle İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan ve eğitimcilerin katılımıyla Meram Gödene TOKİ Şehit Yunus Berber İlköğretim Okulu’nda karne dağıtım töreni düzenlendi.
Sınıfları dolaşan Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan bazı öğrencilere karnelerini verdi. Öğrencilere çeşitli hediyeler de veren Milli Eğitim Müdürü Turan yaptığı açıklamada, Konya’da yaklaşık 430 bin öğrencinin karne aldığını söyledi. Yeni eğitim yılına kadar öğrencilere dinlenmeleri tavsiyesinde bulunan Turan, “Öğrencilerimiz dinlensinler, eğlensinler. Aileleriyle vakit geçirsinler, kitap okusunlar.
Eylül ayında öğrencilerimizi sağlıklı, sıhhatli ve dinç bir şekilde bekliyoruz” dedi.
Şerafettin Turan, bu sene 66 ila 72 ayı dolduran çocukları 1. sınıfa kaydedeceklerini hatırlatarak, 10 bin ek öğrenci artışı beklendiğini kaydetti. Turan, “1. sınıflara kayıtlarda tahminimiz 10 bin yeni öğrenci artışı olacak. Geçen sene 40 bine yakın öğrencimiz 1. sınıfa kayıt olarak öğrenim görürken bu sene kayıtlarla birlikte 50 bin öğrencimizin 1. sınıfa kayıt olmasını bekliyoruz” diye konuştu.
4+4+4 yeni eğitim sistemine kimseyi mağdur etmeden başlayacaklarını ifade eden Turan, “Öğrencilerimizin, velilerimizin, öğretmenlerimizi mağdur etmeden kademeli bir şekilde geçmeyi hedefledik, çalışmalarımızı yaptık. Öğrencilerimiz hangi okulda eğitime devam ediyorsa bu süreçte de mezun oluncaya kadar aynı okulda, aynı öğretmeniyle eğitim öğretime devam edecek. Daha sonra bir üst eğitime (ortaokul, lise) geçerken değişik okulları tercih edip istediği okula geçme imkanı bulacak. Hiç kimse tedirgin olmasın bir sıkıntı, problem yok. herkes kendi okulunda eğitim öğretime devam edecek” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.