41 Ülkeden Parçalardan Oluşan 'Kardeşlik Ve Barış Yorganı' Guinness'e Aday

41 Ülkeden Parçalardan Oluşan 'Kardeşlik Ve Barış Yorganı' Guinness'e Aday

Balıkesir'de yaşayan el sanatları emekli usta öğreticisi Beriye Başak tarafından hazırlanan "Kardeşlik ve Barış Yorganı", Guinness Rekorlar Kitabı'na aday gösterildi.

Balıkesir'de yaşayan el sanatları emekli usta öğreticisi Beriye Başak tarafından hazırlanan "Kardeşlik ve Barış Yorganı", Guinness Rekorlar Kitabı'na aday gösterildi. Dünyada tek olan ve toplumlar arası barışa katkıda bulunmayı amaçlayan eser, Türkiye'nin bütün illeriyle 41 ülkeden gelen toplam 902 parça kumaştan oluşuyor ve şimdiden 36 metrekareyi buldu.

Beriye Başak ve Zeytin Dalı Grubu tarafından düzenlenen "Kırk Yamada Bir Ömür" adlı sergi, Kuvayi Milliye Müzesi'nde açıldı. Açılış, Balıkesir Valisi Ahmet Turhan'ın eşi Nuran Turhan tarafından törenle yapıldı. Törende konuşan Turhan, "Kardeşlik ve Barış Yorganı'nda tüm dünya kadınlarının emeğini görmekten çok mutlu oldum. Dünya kadınlarına mutluluk getirmesini diliyorum. Umarım bir dünya rekoru kırılır. Annelerimizin kırkyama geleneğinin hatırlatılmasında serginizin çok büyük katkısı olmuş. Rüyayla başlayan bu proje, tüm kadınların parmak izini taşıyor. Projeyi başlatan ve katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum." dedi. Serginin en değerli eseri olan Kardeşlik ve Barış Yorganı, ziyaretçilerin büyük beğenisini kazandı. Nuran Turhan, esere 22x22 cm. ebadında bir parça ekleme sözü verdi.

Vali Turhan da açılıştan sonra sergiyi gezerek, usta öğretici Başak'ı tebrik etti. Ziyaretçi defterini imzalayan Turhan, duygularını şöyle ifade etti: "Bu anlamlı günde bu sergiyi gezmenin ayrı bir anlamı var. Barışın ülkemizde ve tüm dünyada insanlığın üzerini örtmesi dileğiyle emeği geçenlere teşekkür ediyorum." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.