40 Hadis Katı Sanatıyla Kitapta Buluştu

40 Hadis Katı Sanatıyla Kitapta Buluştu

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Yakıncı’nın koordinatörlüğünde hazırlanan ve Peygamber Efendimiz Hz.

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Yakıncı’nın koordinatörlüğünde hazırlanan ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV) müminlerin günlük yaşamına ışık tutan 40 hadis şerifi ‘Hadiste sözün demi’ adıyla kitaplaştı. Geleneksel ahşap oyma sanatı katı figürleriyle bir arada sunulan altın cümleler, iş yaşamından insani ilişkilere günahlardan uzak kalması için Müslümanlara ışık tutuyor.

    Prof. Dr. Cengiz Yakıncı’nın hadislerin hayatın her alanında insanlara rehberlik etmesi amacıyla bu kitabı hazırladıklarını anlattı. Hz. Peygamber’in (SAV) yol gösterici, ufuk açıcı sözlerini beşeri hayatın içinde daha fazla tatbik edilmesine katkı sunmayı hedeflediklerini belirten Yakıncı, “Daha önce 99 ayetin bulunduğu ‘Kur’an’da sözün demi’ isimli kitabın ardından 40 hadisi şerifin bulunduğu ‘Hadiste sözün demi’ isimli kitabı hazırladık. Sosyal yaşama yönelik altın cümleleri içeren, insan ilişkilerini konu alan bu kitabın her sayfasının farklı bir kapı aralayacağını inanıyoruz. Kırk kapıdan girip kırk kapıdan çıktığımızda kırk mücevher düşecek gönüllerimize.” dedi.

    Kitabın özveriyle hazırlandığını söyleyen Yakıncı, şöyle devam etti: “İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Saffet Sancaklı gözetiminde, Türkçe açısından Eğitim Fakültesi Türkçe Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan Kavruk’un denetiminde hazırladık. Ayrıca hadisi şeriflerin İngilizce çevirileri de var. Çevirileri ile destek veren Yrd. Doç. Murat Yağmurlu, Ayşe Denizli’nin sanat danışmanlığı, üstat Dürdane Ünver’in eşsiz katı sanatı eserleriyle güzel bir çalışma ortaya çıktığı inancındayım. Bu eserle gönüllere yeni kıvılcımlar yakılmasını umuyorum.”

    Kitap http://www.hadistesozundemi.org/ sitesinde de ney eşliğinde dijital olarak da okunabilme imkanı veriyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.