40 aileye 160 gebe düve verildi

40 aileye 160 gebe düve verildi

Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü'nün birlikteliği ile yürütülen "Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi" kapsamında Başarakavak Kasabası'nda 40 ail

Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü'nün birlikteliği ile yürütülen "Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi" kapsamında Başarakavak Kasabası'nda 40 aileye 160 gebe düve dağıtımında bulunuldu. Başarakavak Kasabası'nda düzenlenen gebe düve dağıtımına Selçuklu Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İ. Bülent Alparslan, S.S. Konya Karaman Bölgesi Hayvancılık Kooperatifleri Birliği Başkanı Ramazan Koman ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Ali Yücel katıldı. Hayvan dağıtım programında konuşan Selçuklu Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, devletin insanlara her alanda yardımcı olduğunu aktardı. Hayvan dağıtımı ile 40 ihtiyaç sahibi aileye 4'er gebe düvenin verildiğini vurgulayan Ali Rıza Çalışır, bu proje ile hem insanların geçimlerinin hem de et ve süt üretiminin sağlanacağını dile getirdi.

KASABA VE KÖYLERİN ALT YAPISINI TAMAMLIYORUZ

İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi de, kırsal kalkınmaya destek verildiğinin somut örneğini burada görüldüğünü belirterek, "İl Genel Meclisi olarak, kırsal alanda köy ve kasabalarımızın alt yapısını tamamlayarak ekonomik kalkınmalarını amaçladık. Bu doğrultuda da çalışmalarımız aralıksız sürdürüyoruz" diye konuştu.

S.S. Başarakavak Kasabası Tarımsal Kalkınma Kooperatifi kapsamında 2. projeyi hayata geçirdiklerini bildiren İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İ. Bülent Alparslan ise, "Birinci projemizde 453 bin 700 TL'yi bulan hayvan dağıtımında bulunmuştuk. Bugün de 1 milyon 71 bin 326 TL'yi bulan 160 gebe düve dağıtımı yapıyoruz. Bu hayvanlarla ihtiyaç sahibi aileler geçimlerini sağlayarak, et ve süt üretiminde bulunacaklar. Kırsal alanların kalkınması bu tür projelerle olacaktır. Bu tür projelerin daha fazla olması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.

ÜRETİMİN İÇİNDE OLAN İNSANLAR DESTEKLENMELİ

Ülkede yakın bir dönem et, süt ve hayvan sıkıntısının yaşandığını dile getiren MHP İl Başkanı Ali Yücel de, son iki Kurban Bayramı'nda insanların ithal hayvanları kurban ettiğini söyledi. Üretimin içinde olan insanların desteklenmesi gerektiğini de belirten Ali Yücel, "Hayvancılık konusunda zengin olan ülkemiz yanlış politikalardan dolayı zor günler yaşadı. Et ve sütün sabit bir fiyatı olarak üretici mağdur edilmemelidir. Ülkemiz kendi hayvanını üretmeli ve ihracat yapmalıdır. Üretimi artırmak için bu tür hayvan dağıtımlarının yapılması şart" şeklinde konuştu.

Konuşmalar sonrası 40 aileye 160 gebe düveyi veterinerlerin; aşı, vitamin ve gebe kontrolünden sonra teslim edildi.

FERDİ İHSAN ÜNAL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.