34. DYO Resim yarışması sergisi Konya'da

34. DYO Resim yarışması sergisi Konya'da

34. Dyo Resim Yarışmasının ödüllü ve sergilenmeye değer bulunan eserleri, Konyalı sanatseverlerle buluştu

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan’ın onurlandırdığı, Yaşar Holding Boya Grubu Başkanı Ahmet Yiğitbaşı’nın ev sahipliğinde, Konya Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde yapılan sergi açılışına ilgi büyüktü. Dyo Boya Fabrikaları Genel Müdürü Serdar Oran’ın yanı sıra Dyo’nun bölge satış temsilcileri ve çalışanları, sanatseverler, sanatçılar ve Selçuk Üniversitesi öğretim üyeleri de açılışa katıldı. Dyo Resim Yarışması’nın ödüllü eserleri 31 Mart’a kadar Konya’da sergilenecek. 
 
Yaşar Holding Boya Grubu Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, açılışta yaptığı konuşmada, Türkiye ekonomisine neredeyse bir asırdır değer katan, güçlü markalar yaratarak durmaksızın üreten ve binlerce kişiye istihdam sağlayan Yaşar Grubu’nun, tam 44 yıldır Türkiye’nin en uzun soluklu resim yarışmasını düzenlediğini belirtti. Dyo Resim Yarışması’nın kültür ve sanat hayatımıza nice eserleri kazandırdığına ve sanatçılarımızı desteklediğine dikkati çeken Yiğitbaşı, “Bir ülkenin gelişmişliğini, yetiştirdiği sanatçılardan ve ortaya çıkan sanatsal yapıtlardan kolayca anlayabilirsiniz. Yaşar Grubu ve Dyo olarak bu bilinçle, Dyo Resim Yarışması’nı 1967 yılından günümüze kadar getirdik. Gelecek yıllarda da sanata yaptığımız katkı sürecek. 34. Dyo Resim Yarışması’nda başarı ödülü alan ve sergilenmeye değer görülen eserleri Konyalı sanatseverlerle buluşturmaktan onur duyuyoruz” diye konuştu. 
 
Dyo Resim Yarışması’nın 34’üncüsünde, pentür dalında; Fatih Karakaş, İsmail Ateş, Mehmet Aslışen ve Mehmet Çevik’in, özgün baskı kategorisinde ise Ali Can Metin ve Şükran Ulucan’ın eserleri başarı ödülüne layık görüldü. Yarışmanın Seçici Kurulu’nda Burhan Doğançay, Prof. Dr. Ergin İnan, Prof. Dr. Mustafa Pilevneli, Prof. Gören Bulut, Prof. Mümtaz Sağlam, Prof. Atilla Atar ve Yalçın Gökçebağ gibi ünlü ressamlar yer aldı.
 
Başarılarını ünlü ressamların ödülleriyle tasdikleyen eserler, 31 Mart 2011 tarihine kadar, Konya Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde sanatseverlerle buluşacak.
DYO RESİM YARIŞMASI HAKKINDA:
Türkiye’de özel sektör tarafından desteklenen ilk ve en uzun soluklu resim yarışması olan Dyo Resim Yarışması, 44 yıldır hayata geçiriliyor. Türk resim sanatının ve yetenekli genç ressamların desteklenmesi amacıyla yapılan yarışma, Ege Bölgesi ile başlayıp, gelen yoğun istek üzerine kapsamı genişletilerek 1973 yılında Cumhuriyet’in kuruluşunun 50. yılı şerefine tüm Türkiye’ye yayıldı.  İlk yarışmaya 91 sanatçı 271 eserle başvuruda bulunurken, bu sayı her yıl arttı. 2008 yılında yapılan 33. Dyo Resim Yarışması’na 820 sanatçı 1368 eserle katılırken, 2010 yılında bu rakam 1004 sanatçıya ve 1609 esere ulaştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.