339 işçiye kadro verildi

339 işçiye kadro verildi

Konya'da karayollarında çalışan 339 taşeron işçi kadroya alındı. Türk-İş Genel Başkan Yardımcısı ve Yol-İş Genel Başkanı Ramazan Ağar ve yönetim kurulu üyeleri, işçilerle buluştu

Kadroya geçen taşeron işçiler Başkan Ramazan Ağar’ı salona girerken bayraklarla ve konfeti atarak karşıladı. Bölge müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen programa Yol-İş Konya 1 Nolu Şube Başkanı Mürsel Selbüz, Yol-İş Konya 2 Nolu Şube Başkanı Ali Alkan, yönetim kurulu üyeleri ile kadroya geçen 339 taşeron işçisi katıldı. “Birlik ve Beraberlikten Kuvvet Doğar” isimli program saygı duruşu ve İstiklal marşının hep birlikte gür bir sesle okunmasıyla başladı.

Törende ilk sözü programın ev sahipliğini üstlenen Yol-İş Konya 1 Nolu Şube Başkanı Mürsel Selbüz aldı. Selbüz, “Bu sadece taşeronları kadro geçme olayı değildir. Bu karayollarının geleceğe ümitle açılma meselesidir. Karayollarının 1985 yılında toplamda 3 bin 500 kadrosu vardı. Şu anda eğer il özel idaresinden ve taşeron işçi arkadaşlar gelmemiş olaydı şu anda gerçek anlamda karayolcu çalışan sayımız 241 olurdu. Resmin bütününe böyle bakmak lazım. Ama yapılan çalışmalar sonunda ülke genelinde 10 bin arkadaşımıza kadro alındı. Taşeron konusunda çalışmalar yapan ve başarıya ulaşmasını sağlayan sendika Ramazan Ağar ile yönetim kurulu üyelerimizdir. Biz karayolcular olarak hiçbir zaman çalışmaktan yılmayız” diye konuştu.

BÜYÜK GAYRET GÖSTERDİ

Karayolları 3. Bölge Müdürü Turgut Aydın da, “15 Temmuz’da demokrasi adına şehit olanlara Allahtan rahmet, yaralılara acil şifa, ailelerine de sabır ve başsağlığı diliyorum. Ülkemiz sıkıntılı bir sürüden geçiyor. Çok şükür sıkıntılı bir olayın sonuç olarak iyi bitmesi bizleri sevindirdi. Böyle sıkıntılı günlerde birlik ve beraberlik içinde olmamız çok önemli. Milletimiz ve karayolcu arkadaşlarımız üstüne düşen görevi tam manasıyla yapmıştır. Ülke olarak birlik ve beraberlik içinde olduğumuzu tüm dünyaya gösterdik. Bu taşeron işçi arkadaşlarımızın kadroya geçmesinde hükümetimizle birlikte Yol-iş Sendikası'nın çok büyük gayretleri olmuştur. Birçok arkadaşımız kadro aldı ve arkası da gelecektir. Yeter ki ülkemizi sağlık huzur ve başarılar olsun” sözlerini kullandı.

10 BİN İŞÇİ KADROYA ALINDI

Yol-İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar da, “Bu ülkede taşeronluk sadece 2010 yılından sonra olmadı. Bu ülkede taşeronluk 1980’li yıllardan beri var. Bilhassa ANAP döneminde yaygınlaştı. ANAP döneminden sonra ki gelen siyasi iktidarda taşeronluğun üzerine biraz koydu. son iktidarda taşeronluğu daha çok yaygınlaştırdı. Bugün kamu kurumları kendi yaptıkları işleri taşeronlara vermeye başladı. Yani hizmet alımı yapmaya başladı. 2010 yılında Yol-İş olarak başkanlar kurulu topladık ve taşeron işine bir neşter atalım dedik ve Karayollarında çalışan taşeron işçilerini önce bir gezelim. Sendikalı yapmak için uğraşalım. Bugün ülke genelinde 10 bine yakın, Konya’da ise 339 taşeron işçisi Karayollarında kadroya geçmiştir. Emeği geçen herkese taşeron işçileri ve sendikam Yol-İş adına teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu. Konuşmaların ardından Ramazan Ağar’a, Turgut Aydın’a ve Yol-İş Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Doğan’a günün anısına tablo hediye takdim edildi.

merhabahaber.com

2-1.20160802100724.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.