310 milyar dolarlık davet

310 milyar dolarlık davet

Ulaştırma Bakanı Yıldırım ve Maliye Bakanı Şimşek, dev fonları Türkiye’deki yatırımlardan pay almaya çağırdı.


Yıldırım, gelecek 10 yılda ulaştırma ve enerjiye 250 milyar dolar, olimpiyat ve EXPO için 60 milyar dolar harcanacağını belirtti

Başbakanlık Yatırım Ajansı tarafından düzenlenen ve Ünlü&Co tarafından desteklenen “Türkiye’nin Altyapısına Yatırım” konulu konferans Londra’da yapıldı.

Türkiye’nin köprü ve otoyol, üçüncü havalimanı, hızlı tren, kentsel dönüşüm gibi projelerinin tanıtıldığı toplantıya çok sayıda uluslararası yatırımcı ve fon yöneticisi katıldı. Bunlar içinde özellikle uzun vadeli yatırım arayan sermaye ortaklığı peşinde olan kurumsal fonlar dikkat çekti.

Toplantıya Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve Maliye Bakanı Şimşek katıldı. Akıllı projelerimiz var Bakan Yıldırım, son 10 yılda bakanlığı kapsamındaki yatırımlara 77 milyar dolar yatırım yapıldığını, bu projelerde yap-işletdevret (YİD) ve kamu-özel ortaklığının başarıyla uygulandığını vurguladı.

Gelecek 10 yılda ulaştırma ve enerjiye 250 milyar dolar, 2020 Olimpiyatları ile 2020 EXPO’su kapsamında 60 milyar dolar yatırım yapılacağını açıklayan Yıldırım, şunları söyledi: “Ulaştırma ve enerjinin 150 milyar dolarını bütçeden karşılayacağız.

Türkiye’de yeni iş fırsatları var. Akıllı projeler, iyi işleyen bir hukuk ile güven ve istikrar bizde.” Fon yöneticilerine “Krizin ilacı boş durmamak.

Biz bunu yaptık. Küresel krizin en derin olduğu 2009’da en büyük yatırımları gerçekleştirdik. Böylece Türkiye için ‘Bu ülke krizle başa çıkar’ dedirtir hale getirdik” diyen Yıldırım, YİD ve kamu-özel ortaklığı ile geliştirilen projelerin küresel krizi çözmede, istihdam oluşturmada katkı vereceğini vurguladı.

Başbakanlık Yatırım Ajansı Başkanı İlker Aycı da dünyanın çalkantılı ortamında Türkiye’nin güçlü ve istikrarlı bir görünümde olduğunu belirtti.

Günlük kiralanan evleri takibe aldık

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, devletin yaklaşık 330 milyon lira vergi kaybına uğradığı günübirlik olarak kiralanan evlerle ilgili açıklama yaptı. Şimşek, durumun farkında olduklarını belirterek, “Turistik bölgelerde ve İstanbul’da bu yönde tespitlerimiz var.

Kayıp kaçağı önlemek korusunda kararlıyız. Bu konuda çalışma yapıyoruz” dedi. TAV İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, Türkiye’de önemli bir atılım imkanı doğduğunu kaydetti. Şener, “Biz de Atatürk Havalimanı gibi başarılı proje imkanı içinde doğan bir şirketiz. Bunun birikimini bölgemize de yayıyoruz. Uluslararası ortaklıklar yapar hale geldik” dedi.

HABER:SERHAT ALİGİL / BUGÜN GAZETESİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.