3 takım kaderiyle baş başa kaldı

3 takım kaderiyle baş başa kaldı

Spor Toto Süperi ligde, zirvede amansız yarış devam ederken, dipte ise 3 takım kaderleriyle baş başa kaldı.

Konyaspor’un ligde kalma şansı iyice azaldı. Fenerbahçe’nin, Galatasaray’ı sahasında yenerek 60 puanla liderliğini sürdürdüğü ligde, şampiyonluğun bir diğer adayı Trabzonspor ise, Başkent deplasmanında Gençlerbirliği’ni uzatma dakikalarında yenerek puanını 60’a çıkartarak yarışa devam etti. 3. sırada yer alan Bursaspor ise, Ankaragücü beraberliğiyle 51 puanda kalınca zirve takımlarıyla aradaki puan farkı 9’a yükseldi. Bursaspor, şampiyonluk şansını zora soktu.
Zirve takımlarını izleyen Gaziantepspor ve Eskişehirspor haftayı 3 puanla kapatırken, Kayserispor mağlup oldu. Beşiktaş, Kayseri galibiyetiyle puanını 39’a yükselterek 7. sıradaki yerini korudu. Galatasaray ise, Fenerbahçe yenilgisiyle 33 puanda kalarak 11. sırada yer aldı. Ligin dibince yangın yavaş yavaş sönmeye başladı. Antalyaspor’u konuk eden ve hakem engeline takılan Konyaspor 17 puanda kalarak ligde kalma şansını azalttı. Son sırada yer alan Kasımpaşa ise Manisaspor’u tek golle yenerek puanını 17’ye yükselterek Konyaspor’u yakaladı. 21 puanlı Bucaspor’u evinde devirerek tehlike hattına atan Sivasspor puanını 25’e yükselterek iyice umutlandı ve rakiplerine oranla ligde kalma yarışında bir adım öne geçti.
Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında oynanan maçlardan dördünü ev sahibi, üçünü deplasman takımları kazanırken, iki karşılaşma berabere sona erdi. Fenerbahçe, Trabzonspor ve Sivasaspor deplasmanda kazanan takımlar olurken, Kasımpaşa haftalar sonra galip geldi. Ligde, geride kalan hafta da toplam 23 gol atıldı. En gollü karşılaşma; 4-2 biten Beşiktaş-Kayserispor maçı olurken, haftanın en farklı galibiyetini ise Bucaspor’u 4-0 yenen Sivasspor elde etti. Konyaspor-Antalyaspor ve Bursaspor-Ankaragücü maçlarında gol sesi çıkmadı.  Gaziantepespor’dan Olcan rakip fileleri 3 kez havalandırırken, Beşiktaş’tan Almeida ise Kayseri filelerine iki gol gönderdi.
Ligin 26. haftasında, sarı kart sayısında yine artış oldu. Hakemler, bu hafta 49 sarı ve 2 kez de kırmızı karta başvurdu. Beşiktaş-Kayseri maçında 9 sarı kart çıkarken, en hırçın maç ise 8 sarı ve bir kırmızı kartın çıktığı Bucaspor-Sivasspor karşılaşması oldu. Bunu 7 sarı ve biri kırmızı kartla Galatasaray-Fenerbahçe maçı izledi. Gaziantep-İstanbul BŞ maçında sadece biri sarı kart gösterildi. Galatasaray’dan Baros maçın sonunda, Bucaspor’dan Kamil Ahmet ise karşılaşmanın ilk yarısında kırmızı kart görerek cezalı duruma düştü. 
Spor Toto Süper lige, Milli takımın Salı günü Avusturya ile oynayacağı grup maçı nedeniyle bir hafta ara verildi. Lige,  2-4 Nisan tarihlerinde oynanacak 27. hafta maçlarıyla devam edilecek. 27. hafta maçlarının programı şöyle. 2 Nisan Cumartesi: Saat 14.00 Kardemir D.Ç. Karabükspor-Gaziantepspor. 16.00 Sivasspor-Beşiktaş. 17.00 Ankaragücü-Eskişehirspor. 19.00 Trabzonspor-Konyaspor. 3 Nisan Pazar:14.00 Manisaspor-Gençlerbirliği. 16.00 Kayserispor-Kasımpaşa. 17.00 İstanbul B.Ş. Bld. Spor-Bucaspor. 19.00 Fenerbahçe-Bursaspor. 4 Nisan Pazar: 20.00 Antalyaspor-Galatasaray.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.