3 şehirde fabrikası olan Türk firması iflas etti! Kaşar peyniri meşhurdu

3 şehirde fabrikası olan Türk firması iflas etti! Kaşar peyniri meşhurdu

Ekonomik krizin şiddetini artırdığı Türkiye'de iflas haberleri peş peşe geliyor. Dün bir AVM'nin iflas haberi duyurulurken bugün ise dev bir süt markası iflas etti. İşte detaylar...

Küresel ekonomik kriz pandemi yıllarından bugüne kadar etkisini artırarak devam ediyor. Bu süreçte dünya genelinde yüzlerce firmanın iflas ettiği gözlemlendi. Güncel istatistiklere göre iflas rakamlarının zirveye ulaştığı ülkeler arasında ekonomisi çok güçlü olan Almanya bile var.

iflas-ayak-sesi.jpeg

Alman firmaları dünyada değişen ticaret yapısına ayak uyduramayarak iflas etti. Son 3 aya kadar ise Türkiye'de pek iflas görülmüyordu. Türk firmaları ayakta kalmak için elinden geleni yapıyor ve birçok firma konkordato sürecinde ekonomik krizi atlatıyordu.

iflas-noldu.webp

Seçimlerden sonra ise ekonominin yönü değişti. Türkiye ekonomisi son yılların en büyük kriziyle karşı karşıya. Bankaların kredilere ulaşmayı zorlaştırması iflasları tetikledi. Eskiden sıkıntıya düşen firmalar kredi çekerek zorlu süreci atlatmaya çalışıyordu.

resmen-iflas.jpg

Şimdi ise durum hiç öyle değil. Bankalar vatandaşa kredi vermemek için kırk takla atar hale geldi. Son günlerde iflaslarda yaşanan artış ise herkesi korkuttu. Bundan birkaç gün önce meşhur tekstil firmasının iflası herkesi şaşırtmıştı.Dün Türkiye'ninen meşhur AVM'si olan Kızılay AVM iflas etti.

iflas-eden-turk-firma.jpg

Bugün ise 3 şehirde süt fabrikası olan büyük bir Türk firması daha iflasını duyurdu. Söz konusu firmanın iflasına başta süt sektörü olmak üzere herkes şaşırdı. Artan girdi maliyetlerinin ekonomik yapısını bozduğu gerekçesiyle bu firma iflasını ilan etti.

kasar-iflas.jpg

Samsun merkezli Takış Gıda resmen iflas etti. Takış Gıda 1978 yılında Samsun'da kuruldu. Bugün Takış Gıda'nın Türkiye genelinde 3 fabrikası var.

iflas-eden-sut.jpg

Bahsi geçen bu fabrikalar Samsun, Kastamonu ve Manisa'da yer alıyor. Özellikle kaşar peynirinde meşhur olan ve çokça talep edilen Takışoğlu markasının iflasına herkes üzüldü.

Söz konusu fabrikaların günde 350 ton süt işleme kapasitesi vardı. Fabrikalar günde ortalama 20 ton kaşar peyniri üretiyordu. Firmanın 150 çalışanı ise iflas sonrası işsiz kaldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
210 Yorum