‘3’ puan olsun seri sürsün

‘3’ puan olsun seri sürsün

Ligde son 3 maçını kazanan ve evinde maç kaybetmeyen Konyaspor Çaykur Rizespor’u konuk edecek. MEDAŞ Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda oynanacak mücadele pazar günü saat 16.00’da başlayacak

Süper Ligde 13. hafta yarın oynanacak maçlarla başlayacak. İttifak Holding Konyaspor sezonun 13. hafta maçında yarın sahasında Çaykur Rizespor ile karşılaşacak. MEDAŞ Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda oynanacak mücadele saat 16.00’da başlayacak. Karşılaşmayı Atilla Karaoğlan yönetecek. Karaoğlan'ın yardımcılıklarını Mustafa Savranlar ve Bilal Gölen yapacak. Zorlu mücadelenin 4. hakemi ise Alper Çetin olacak. Karşılaşmanın VAR hakemi maç günü açıklanacak.

KONYASPOR İÇ SAHADA KAYBETMİYOR

İttifak Holding Konyaspor, bu sezon iç saha maçlarında başarılı bir performans ortaya koyuyor.

Geride kalan 12 haftanın 6'sını galibiyetle kapatan yeşil-beyazlı ekip sahasındaki 6 maçın 4'ünü kazanırken 2 kez de berabere kaldı. Topladığı 23 puanın 14'ünü iç saha maçlarında hanesine yazdıran Konyaspor, ligin iç saha performansları incelendiğinde 16 puan elde eden Beşiktaş'tan sonra 14 puan toplayan Gaziantep FK ile ikinciliği paylaştı.

Konyaspor, sahasındaki son yenilgisini geçen sezonun 29. haftasında 8 Mart'ta Fenerbahçe ile yaptığı ve 3-0 kaybettiği karşılaşmada yaşadı. Konyaspor, bu maçtan sonra sahasında yaptığı 12 karşılaşmada 6'şar galibiyet ve beraberlik elde etti. Yeşil-beyazlı ekip, 8 ay önce sahasında yenildiği Fenerbahçe'yi 2-1 yenerek evindeki yenilmezlik serisini sürdürdü.

KARTAL GALİBİYETLERDE ÜSTÜN

Çaykur Rizespor ile Konyaspor, pazar günü yapacakları karşılaşmayla beraber Süper Lig'de 27. kez karşı karşıya gelecek.

İki takım arasında geride kalan 26 karşılaşmada galibiyetlerde yeşil-beyazlı takımın üstünlüğü bulunuyor. Konyaspor, Karadeniz ekibi ile şu ana kadar ligde oynadığı 26 maçta 8 galibiyet, 12 beraberlik ve 6 yenilgi aldı.

ÜÇ OYUNCU KART SINIRINDA

Çaykur Rizespor'u konuk edecek olan Konyaspor’da Abdülkerim Bardakçı, Ahmet Çalık ve Zymer Bytyqi sarı kart sınırında bulunuyor. Bu 3 oyuncu sarı kart görmesi halinde Gaziantep deplasmanında takımı yalnız bırakacak. Böyle bir olasılığın gerçekleşmesi halinde yeşil-beyazlı ekip zorlu deplasmanda stoper mevkiinde kriz yaşayabilir.

AHMED HASSAN KADRODA

Fenerbahçe maçı öncesinde yapılan son antrenmanda eski sakatlığı nükseden ve kadrodan çıkarılan Mısırlı forvet, Süper Lig'deki son iki karşılaşmada forma giymedi. Milli arada sakatlık sürecini atlatan ve takımla beraber çalışmalara başlayan 28 yaşındaki forvetin, Çaykur Rizespor maçının kadrosunda olması bekleniyor.

SPOR SERVİSİ

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.