3 Bin Girişimciye Eğitim Ve Danışmanlık Hizmeti Verdi

3 Bin Girişimciye Eğitim Ve Danışmanlık Hizmeti Verdi

Türk Ekonomi Bankası (TEB), 10 ayda 3 bin girişimciye eğitim ve danışmanlık hizmeti verdi.

Türk Ekonomi Bankası (TEB), 10 ayda 3 bin girişimciye eğitim ve danışmanlık hizmeti verdi.

Toplam 17 bin girişimciye finansal destek veren banka, bunların her birine yüzde 75’i teminatsız 130 milyon lira kredi limiti tahsis etti.



TEB Girişim Bankacılığı’nın 10 aylık faaliyetleri basın toplantısı ile aktarıldı. Toplantıda girişimciliğin önemini anlatan TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, ekonominin ivme yakalaması adına yeni fikirlerin, şirketlerin teşvik edilmesi gerektiğini vurguladı.


Türkiye’de pek çok şirketin sektörü tahlil edemediğinden, fiyatlama yapamadığından ve gelir gider dengelerini tutturamadığından yakınan Ümit Leblebici, bu gibi durumları aşmak için TEB Girişim Bankacılığı’nı devreye aldıklarını dile getirdi. Böylece yeni fikirlere hem finansman hem de eğtim ve danışmanlık hizmeti sunduklarını kaydetti. Leblebici, “10 ayda 3 bine yakın girişimciye 800 saat eğitim; 200 girişimciye 400 saat danışmanlık hizmeti verdik. İlave olarak 273 adet projeyi dinledik. 31 projeyi Girişim Evi’nde bulunan Kuluçka Merkezi’nin olanaklarından yararlandırdık.” açıklamalarında bulundu.


Ümit Leblebici, girişimcileri kamu kurumları ve sivil toplum örgütleri ile bir araya getirdiklerine de temas etti. TEB’in yeni reklamında oynayan Semsis Dizayn Genel Müdürü İsmail Berber’e işaret eden TEB Genel Müdürü, “İsmail, katkılarımız ile 250 kilometre tek şarjla giden bir araba üretti. Bu araba şu an 100 kilometrede 0,90 lira yakıt tüketiyor .” dedi.




TEB KOBİ Bankacılığı Genel Müdürü Turgut Boz ise Türkiye’de her sene 130 bin firmanın faaliyete geçtiğini bildirirken, “Bunların yüzde 55’i sektörü tahlil edemediği, iyi konumlanamadığı için kapanıyor. Burada eğitim ve danışmanın ne denli önemli olduğu ortada. Biz, onun için TEB Girişim Bankacılığı’nı başlattık. “ ifadelerini kullandı.





Girişimcilerin en önemli sorunlarından birinin finansman olduğundan söz eden Boz, “Bu anlamda bize gelip başvuranlara yüzde 75’i teminatsız 130 milyon lira kredi tahsis ediyoruz. Ne mutlu şu aşamada bizde 17 bin girişimcinin fonu var.” dedi.

Boz, ayrıca yeni fikri olanları, şirket açacakları kredilerden ve bedelsiz havale ile EFT uygulamalarından yararlandıklarını duyurdu.


Turgut Boz, finansmanın yanı sıra 3 bine yakın girişimciye eğitim verdiklerini, danışmanlık yaptıklarını da sözlerine ekledi.

Gazetecilerden ilgi gören toplantıda son olarak TEB’in yeni reklam filmine yer verildi.


CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.