‘28 Şubat mağduru öğrencilere sınavsız atama yapılsın’

‘28 Şubat mağduru öğrencilere sınavsız atama yapılsın’

28 Şubat post modern darbesi neticesinde okullarını bırakmak zorunda kalan vatandaşların kurduğu 28 Şubat Öğrenci Derneği üyeleri kaybettikleri haklarının geri iade edilmesini ve zararlarının giderilmesini istiyor.

28 Şubat Öğrenci Derneği Başkanı Emine İlyas ve Başkan Yardımcısı Belkız Bilen, Merhaba Gazetesi’ni ziyaret etti. Burada Sorumlu Yazı işleri Müdürü İbrahim Büyükeken ile görüşen İlyas ve Bilen, yaşadıkları sorunlar ve talepleri ile ilgili bilgi verdi.  Derneği 28 Şubat post modern darbesi ile o dönemde yaşanan mağduriyetlerin unutturulmaması ve şu anda da devam eden mağduriyetlerin tespiti, kamuoyuna duyurulması ve mağduriyetlerin giderilmesi amacı ile kurduklarını ifade eden Emine İlyas, “28 Şubat döneminde pek çok hakkımız elimizden alındı. Okullarımızı bırakmak zorunda kaldık. O dönem okullara dünyalık için gitmiyorduk, sonra da hiçbir dünyalık talebimiz olmadı. Sadece elimizden alınan hakların iadesini istiyoruz” dedi.

TRAMVAYI ATLATAMADIK

Kendileri gibi 520 kişilik 28 Şubat mağdurunun atama beklediğini ifade eden İlyas, şöyle konuştu: “4 yıllık fakülteyi 17 yılda bitirdik. Okula dönüş imkanı verildi ama o dönem alınan haklarımızın çoğu verilmedi. Geçen yıllara rağmen, yeni mezun gibi değerlendirilmeye tabi tutuluyoruz. O dönem mezun olsaydık devlette sınavsız iş bulabiliyorduk. KPSS yoktu. Şimdi ailemiz var, çocuklarımız var. Zor şartlarda sınavlarda yüksek puanlar alsak da pek çok sıra bekleyen genç ile yarışmak durumunda bırakıldık. Mağdurlardan Belkız Bilen de 28 Şubat’ta yaşadıkları tramvayı atlatamadıklarını belirterek, şu ifadelere yer verdi: “Yetkililerle görüştük, haklı olduğumuzu ve yardımcı olacaklarını söylediler. O dönem okullarımızı bırakmak zorunda kaldık. Mezun olsaydık, çok rahat şartlarda devlette bur kuruma yerleşebiliyorduk. Amacımızı memurluğa yerleşmek değil, bu haksızlığın giderilmesidir. Dershanelerin kapatılması sonrası açıkta kalan öğretmenlere uygulanan kolaylık bizlere de uygulansın. 28 Şubat mağduru öğrencilere sınavsız atama yapılsın.”  

OSMAN ÖZDEMİR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.