25, 40 ve 50 yıllık mühendislere plaket

25, 40 ve 50 yıllık mühendislere plaket

Makine Mühendisleri Odası Konya Şubesi, mesleğinde 25, 40 ve 50 yılını doldurmuş makine mühendislerine hizmet plaketi verdi.

Önceki akşam Bera Otel’de yapılan programın açılış konuşmasını yapan Makine Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı İsmail Özkarakaya, mühendislik mesleği hakkında bilgiler verdi. Mühendisi içinde bulunduğu kuruma pozitif ivme kazandıran insan olarak tanımlayan İsmail Özkarakaya, “Mühendis, kendine güveni tam olan cesur insan demektir. Kararsız ve zayıf karakterli insanlar iyi bir mühendislik eğitimi alsa bile uygulamada asla başarılı olamazlar. Mühendis demek, mühendisliğin sembolü olan cetvelden daha düzgün insan olmak demektir. Mühendisin eğri olan ile gerçek olmayan ile ilgisi olmaz. Çünkü mühendisini işi düşünmek, tasarlamak ve gerçekleştirmektir” dedi. mühendisliğin politik ve siyasi tartışmalardan uzak durması gerektiğini vurgulayan İsmail Özkarakaya, “Mühendisin yapması gereken büyük düşünceler neticesinde ülkesinin teknolojik bağımsızlık savaşı için çalışmaktır. Uygulamalarda asla partizanca davranmaz ve partizanca yapılan baskılara da boyun eğmez” diye konuştu.

 

İsmail Özkarakaya, iyi bir mühendis olabilmek için hayat boyu öğrenmeye açık olunması gerektiğine işaret ederek, “Zor olduğu kadar zevkli bir meslek olan mühendislik, her zaman gelişen ve kendini yenileyenlerin mesleğidir. Bu meslekte 25, 40 ve 50 yıl, hatta daha fazla hizmet etmiş olan meslektaşlarım bunu başaran kişilerdir” dedi.

 

Yapılan konuşmaların ardından meslekte 25, 40 ve 50. yıllarını doldurmuş olan makine mühendislerine plaketleri takdim edildi. Meslekte 25 yılını dolduran eski Devlet Bakanı Teoman Rıza Güneri’nin plaketini ise vekâleten eski Meram Belediye Başkanı Mustafa Özkan, Ahmet Gökmen’in elinden aldı.

 

RASİM ATALAY

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.