23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Mesajları

23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Mesajları

Ordu’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle siyasi parti başkanları ve milletvekilleri birer mesaj yayınladı.UĞUR ÇELENK: “HEDEF 2023”AK Parti Ordu İl Başkanı Uğur Çelenk, 23 Nisa...

Ordu’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle siyasi parti başkanları ve milletvekilleri birer mesaj yayınladı.

UĞUR ÇELENK: “HEDEF 2023”

AK Parti Ordu İl Başkanı Uğur Çelenk, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında, 23 Nisan’ın Türkiye Cumhuriyeti açısından önemli bir tarih olduğunu vurgulayarak, “23 Nisan müstemleke ülkeleri tarafından topu, tüfeği, erzağı hülasa her şeyi elinden alınmış bir milletin vatanı, bayrağı ve imanı söz konusu olunca en modern ordulara karşı nasıl bir zafer kazanacağını tüm dünyaya ilan eden, ben bir saat bile esaret altında kalamam diye haykıran, küllerinden yeniden doğuşunun adıdır” dedi.

Çelenk, yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “96 yıl önce bugün Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde dualarla, tekbirlerle, Türk’ü, Kürt’ü, Çerkez’i, Laz’ı ile temsil edilen birlik ve beraberlik içinde açılan TBMM bugün aynı ruh ve aynı heyecanı yaşamalı, aynı hedef ve inanç için mücadele etmelidir. Meclis çatısı altında ülkemizi bölmek isteyenler en kısa zamanda hak ettikleri dersi yine Meclis çatısı altında alacağından hiç kimsenin şüphesi olmasın. AK Parti 2001 yılında 23 Nisan 1920 ruhu ile doğmuştur. 14 yıldır hükümetimiz döneminde yürütülen sessiz demokratik devrim ve özgürlükler, yeni Türkiye’nin inşasını sağlamıştır. Askeri vesayet, iç ve dış müdahalelere kararlı bir politika anlayışıyla karşı duran AK Parti, 23 Nisan ruhundan uzaklaşmış dünün Türkiye’sinde, yasak ve dolayısıyla uygulanması imkansız olan birçok şeyin günümüzde doğal haklar olarak görülmesini sağlamıştır. Bugün, Yeni Türkiye Cumhuriyeti, yerli ve milli modern silahları ile donatılmış güçlü ordusu, bilim ve teknolojide AB‘yi yakalamış, bölgesinde lider, dünyada söz sahibi bir Türkiye, 2023 yılında dünyanın en büyük onuncu ekonomisi ile Atatürk’ün muassır medeniyeti inşa etme vasiyetini yerine getirmektedir.

23 Nisan 1920 ‘de ilk Meclisin açılışını kutlarken, 23 Nisan’a giden yolu açan Kut’ül Amare zaferini de kutluyor, başta İlk Meclisin Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Fevzi Çakmak, Kazım Karabekir, İsmet İnönü, Ali İhsan Paşa, Nurettin Paşa ve diğer komutanlarımızı sakallı, sakalsız, laik, anti laik demeden rahmetle, minnetle anıyor, dün aynı ruh ve heyecanla Bedir’de, Hendek’te, Hayber’de, Çanakkale’de olduğu gibi bugünde vatanı, bayrağı dini mübini uğruna, İlahi Kelimetullah uğruna şehit olan tüm şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum. Allah ordumuzu, askerimizi, polisimizi her zaman muzaffer eylesin, milletimizi tüm kötülüklerden muhafaza eylesin, birliğimizi beraberliğimizi daim eylesin.”

OKTAY ÇANAK: “23 NİSAN MİLLİ EGEMENLİĞİN TECELLİSİDİR”

AK Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Mesajda, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) kurulduğu 23 Nisan gününün, ilelebet milli tarihin en parlak sayfalarından biri olarak anılacağını vurgulayan Oktay Çanak, TBMM’nin, istiklal mücadelesinin sürdürüldüğü en zorlu, en buhranlı günlerde doğduğunu ve milli birliğin, milli mutabakatın, milli egemenliğin en somut tecellisi olduğunu ifade etti.

Milletvekili Çanak, bu birlik ve beraberlik sayesinde milli mücadelede zafere ulaşıldığını, işgal altındaki toprakların yeniden özgürlüğüne, bağımsızlığına kavuştuğunu belirtti. Bununla birlikte, Türk milletinin önünde yepyeni bir ufuk açıldığını ve bu sayede yeni bir rota, yeni idealler ve yeni hedefler doğduğunu kaydeden Çanak, bu ideal ve hedeflerin ilk adımı olarak, ’’Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’’ ilkesine dayalı, demokratik zemin üzerinde yükselen Cumhuriyetin temellerinin atıldığını ifade etti.

TBMM’nin, bugün de milli egemenlik anlayışı içinde, Türk milletinin taleplerini hayata geçirdiğini belirten Çanak, şunları kaydetti: ’’Türkiye Büyük Millet Meclisi, aziz milletimizin siyasi varlığının hem kalbi hem de beyni mahiyetindedir. Türkiye Büyük Millet Meclisi, ülkemizin vicdanını ve aklını temsil etmektedir. Yüce Meclisimiz, geçmişte nasıl ki bu ülkenin istiklalini sağlamış ve istikbalini yeşertmiş ise bugünden sonra da milletimizin en büyük umut kaynağı olarak yarınlarımızı parlak kılmaya ve güçlendirmeye devam edecektir. Meclisimiz, bilhassa çocuklarımız adına barış dolu, aydınlık bir geleceğin mimarlığını yürütmeyi sürdürecektir. İşte bu nedenle 23 Nisan’ın aynı zamanda Çocuk Bayramı olarak kutlanması da son derece manidardır. Çocuklarımız hepimizin geleceğidir. Ben bu vesileyle ülkemizin ve dünyamızın geleceğinin, çocuklarımızın gözleri gibi parlak ve ışıltılı olmasını diliyorum. İnanıyorum ki, bugünün çocukları, ileride çok daha müreffeh bir Türkiye’yi inşa edecek, dünya barışına önemli katkılar sağlayacaklardır. Bu umutla 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, dünyanın bütün çocuklarına barış ve mutluluk getirmesini diliyor, bu vesileyle dünyanın dört bir yanından ülkemize gelen çocukları sevgiyle kucaklıyorum.’’

GÜNDOĞDU:” EGEMENLİK, KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR”

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle bir mesaj yayınladı. Gündoğdu, ‘Egemenlik, Kayıtsız Şartsız Milletindir’ düsturu ile kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 96. yıl dönümü ve tüm çocukların Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tebrik ederim. Tüm dünyada Çocuk Bayramı olarak kutlanan 23 Nisan Kosova’da da Türk Günü olarak büyük bir coşku ile kutlanmaktadır. Çifte bayramımız kutlu olsun” dedi.

23 Nisan’ın ülkemizin zorlu bir mücadele verdiği dönemde tüm dünya çocuklarına armağan edildiğini belirten AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, şunları belirtti: “Bu bayram sadece Türkiye’deki çocukların değil, dil, din, renk ayırt edilmeksizin dünyanın her yanındaki yavruların bayramıdır. Bugün dünyada yaşanan tüm olaylar en başta çocukları etkilemektedir. Özellikle dünyanın çeşitli bölgelerinde mağdur ve esaret altında olan yavrularımızın daha iyi ve müreffeh bir yaşam sürmesi için çalışmak her birimizin görevidir. Suriye’de, Filistin’de, Somali’de, Arakan’da, Afrika’da, Myanmar’da baskı ve sefalet içinde büyümeye mahkum bırakılan çocukların, diğer çocuklardan hiçbir farkı yoktur. Devlet baskısıyla ve savaşın gölgesinde yetişen bu yavrularımız üzerinden toplumlar dizayn edilmeye çalışıyor. Ecdadımız milli iradenin tecelligahı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulduğu gün olan 23 Nisan’ı tüm dünya çocuklarına bayram olarak hediye etmiş ve bu noktadaki hassasiyetini ortaya koymuştur. Bizler de bu günde çocuklarımız için birlik olup, daha iyi bir dünya ve güçlü yarınlar için el ele vermeliyiz. Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Türk Milleti’nin tüm dünya çocuklarına armağan ettiği bu bayram, inşallah nice seneler daha dört bir yanda kutlanacaktır.”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.