208 köy yolu bir günde ulaşıma açıldı

208 köy yolu bir günde ulaşıma açıldı

İl Özel İdaresi Altyapı ve Çevre Daire Başkanlığı Karla Mücadele ekipleri,kar nedeniyle ulaşıma kapanan 12 ilçeye bağlı 208 köy yolunu 24 saatlik bir çalışma ile ulaşıma açtı.

En ücra tepelere kadar giderek karla kaplı yolları ulaşıma açan ekipler yol genişletme çalışmalarını sürdürüyor. Karın yoğun olarak yağdığı ilçelerden Derebucak’ta rotatif makineler (kar püskürtme aracı) görev yaptı. Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Kaçmaz, Altyapı ve Çevre Daire Başkanı Mehmet Karakoç ile Yol Şube Müdürü Şükrü Seymen, çalışmaları yerinde incelemek üzere Derebucak İlçesi Tepearası köyüne gitti. Ekiplerden bilgi alan Genel Sekreter Kaçmaz, köylülerle bir araya gelerek bir süre sohbet etti.

615 köyde karla mücadele çalışması yapıldığını belirten Mehmet Kaçmaz, “Bir günde ekiplerimiz bin 967 kilometre mesafede çalışma yaptı. Kış mevsiminin başlamasıyla birlikte toplam 10 bin kilometre mesafede karla mücadele çalışması yapıldı” dedi.  Derearası Köy Muhtarı Mehmet Çabuk, genel sekreter ve karla mücadele ekiplerine teşekkür etti.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.