2023 vizyonuna katkı sağlanacak

2023 vizyonuna katkı sağlanacak

Lütfi Şimşek, "Konya iş âlemi olarak 'Hedef Afrika' sloganı ile yaptığımız çalışmalara MÜSİAD EXPO olumlu katkılar sağlayacaktır. Ülkemizin 2023 vizyonunda 500 milyar dolarlık ihracat hedefine katkı sağlayacağız" dedi

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr.  Lütfi Şimşek, İstanbul CNR Fuar Merkezi’nde bu yıl 16’ncısı düzenlenen MÜSİAD EXPO ile ilgili basın toplantısını düzenledi. 3. High Tech Port MÜSİAD ve 20. Uluslararası İş Forumu’nun da gerçekleşeceğini belirten Şimşek, “Ülkemizle ilgili algı operasyonlarının yürütüldüğü, birtakım organizasyonların kasıtlı olarak iptal edildiği bir ortamda, MÜSİAD EXPO’nun CNR Fuar Merkezi’nin 8 holünün tümünü kapsaması, ne katılımcı ne de ziyaretçi olarak kimsenin iptal talebinin bulunmaması MÜSİAD farkının önemli bir göstergesidir.  16. MÜSİAD EXPO, küresel iş ağları kurmak, global pazarlarda söz sahibi olmak, KOBİ' leri güçlendirmek ve etkin büyümeyi hızlandırmak üzere iş dünyasını buluşturacak ve B2B görüşmelerle yeni iş fırsatlarının tek adresi olacak” dedi.

14 KONYALI FUARDA STANT AÇTI

MÜSİAD EXPO’nun sadece ürün sergileme veya tanıtım fuarı olmadığını söyleyen Şimşek, şunları kaydetti: " “MÜSİAD EXPO, firmaların sadece ürünlerini sergileyerek tanıtımlarını yaptıkları bir platform olmaktan öte, yurtdışı alım heyetleri ile ikili İş görüşmeleri, ülke sunumları, ülke raporları ve iş forumları ile ticaretin arttırılması ve geliştirilmesine yönelik ayrıcalıklı bir ortam oluşturulmuştur. Bu yılki fuarda yenilik olarak 'Satın Almacılar Buluşuyor' başlığıyla, MÜSİAD üyesi olan ve olmayan 200’ün üzerinde seçkin satın almacıyı bir araya getirecek. Bu fuarda Konya Şeker, Lusna Makina, Petek Plastik, Tümosan, Mikron-iş, Yükselen metal kalıp, Kombassan gıda, İttifak Holding bünyesindeki îmaş. Selva ve Seba yapı, 3. İstanbul inşaat, Özbey Hijyenik ürünleri ile M amme Makine olmak üzere toplamda 14 firmamız 1250 metrekarelik alanda alan da stant açmıştır.” Şimşek, fuarda 14 stant ile Konya MÜSİAD’a lider şube unvanını kazandıran Konyalı firma yetkililerine de teşekkür etti.

HEDEF 500 MİLYAR DOLARLIK İHRACAT

MÜSİAD Konya Şubesi olarak üyelerinin ticaret hacimlerini artırma çalışmalarını hız kesmeden sürdürdüklerinin altını çizen Şimşek, konuşmalarını şöyle sürdürdü: “Konya iş âlemi olarak "Hedef Afrika" sloganı ile yaptığımız çalışmalara MÜSİAD EXPO olumlu katkılar sağlayacaktır. Ülkemizin ekonomide yaşadığı değişim ve gelişimin aynası olarak gördüğümüz fuarımızın, yeni pazarlar ortaya çıkarması, yeni işbirliklerini doğurması ve ülkemizin 2023 vizyonunda 500 milyar dolarlık ihracat hedeflerine katkı sağlaması en büyük temennimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle kurulacak iş bağlantılarının iş adamlarımız için hayırlara vesile olmasını dilerim.”

MUHAMMED GÜMÜŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.