2022 yılı Konyaspor için bir acı bir tatlı geçti 

2022 yılı Konyaspor için bir acı bir tatlı geçti 

2022 yılı Konyaspor için büyük bir önemi sahip. Son günü yaşanan bu yılda yeşil-beyazlı camia 100. yaşını kutladı. Konyaspor camiası bu yılda genç futbolcusu Ahmet Çalık’ı trafik kazasında kaybederek büyük bir de acı yaşadı 

arabam.com Konyaspor tarihi açısından çok büyük bir önem sahip olduğu 2022 yılını bugün itibarıyla geride bırakacak. Son günü yaşanan bu yılda yeşil-beyazlı camia 100. yaşını kutlarken acı da bir haberle büyük bir travma  yaşadı

2022 YILI ACI BİR HABERLE BAŞLADI 

 11 Ocak 2022 tarihinde Konyaspor çok acı bir haberle sarsıldı. 2020 yılında Galatasaray’dan Konyaspor’a transfer olan başarılı performansı ile 3 yıllık yeni bir sözleşme imzalayan 27 yaşındaki Ahmet Çalık Ankara yolunda geçirdiği trafik kazası sonrası hayatını kaybetti. 

Kaza, saat 09.00 sıralarında, Gölbaşı ilçesi Hacılar Mahallesi'nde meydana geldi. Konyasporlu futbolcu Ahmet Çalık'ın kullandığı 06 CLK 94 plakalı araç, Ankara-Niğde yolunda Gölbaşı ilçesi Hacılar Mahallesi'nde kontrolden çıkıp, şarampole devrildi.

2.jpg

Ahmet Çalık, Ankara'da son yolculuğuna uğurlandı. Çalık  Elmadağ Sungur Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Elmadağ Mezarlığı’ndaki aile kabristanına defnedildi.

Ahmet Çalık’ın ani ölümü Türk ve dünya futbolunu üzüntüye boğdu. Dünyaca ünlü birçok futbol kulübü, Türk futbol kulüpleri, futbolcular, spor adamları ve pek çok farklı takım taraftarları başsağlığı mesajları yayımladı.

KUPADAN  ELENDİ

Ziraat Türkiye Kupası’na 4 turdan itibaren katılan Konyaspor bu turda Silahtaroğlu Vanspor’u 3-1 yenerek adını bir üst tura yazdırdı.  5. Turda Bereket Sigorta ümraniyespor ile karşılaşan yeşil-beyazlı ekip rakibini 2-0 yenerek  son turuna katılma hakkı elde  etti. Konyaspor  8 Şubat tarihinde son 16 turunda Fatih Karagümrük'e uzatmalar sonucunda 5-4 kaybederek kupadan elendi.

ŞAMPİYONLUĞA EN ÇOK YAKLAŞTIĞI SEZONU YAŞADI 

Konyaspor 100. yılını kutladığı bu senede başarılı bir sezon geçirerek ligi 68 puanla 3. sırada tamamladı ve tarihinde 3. kez Avrupa Kupalarına gitme hakkı elde  etti. Yeşil-beyazlı ekip ligi 3. sırada tamamlarken şampiyonluğa da en çok yaklaştığı yıl oldu. Trabzonspor ile uzun süre liderlik yarışı içiresinde olan Konyaspor ligin ikinci yarısında takıma takviye yapmadı ve bu yarıştan koptu.  Konyaspor taraftarı bu yılı şampiyonluğun kaçtığı bir yıl olarak hatırlayacak.

100. YIL GALASI YAPILDI 

Bu yılda 100. yaşını kutlayan Konyaspor’da yapılan gala ile  kutlamaların başlangıcı yapıldı kulübün 100. Yıl marşı tanıtıldı. 25 Mart tarihinde yapılan galaya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, milletvekilleri, belediye başkanları, eski kulüp başkanları ile futbolcular, Yönetim Kurulu üyeleri, Teknik Direktör İlhan Palut ile teknik heyet, A takım futbolcuları, basketbol koçu Engin Gençoğlu ile basketbolcular, amatör branş antrenörleri ile sporcuları, delegeler ve çok sayıda davetli katıldı.

7-001.jpg

BİR HAFTA BOYUNCA  100. YIL KUTLANDI

Konyaspor camiası 100. yaşını düzenlenen bir haftalık organizasyon ile kutladı. 11-19 haziran tarihleri arasında gerçekleşen organizasyonda bir çok etkinli ve konser düzenlendi.

 Stadyum içerisi ve dışarıdaki etkinlik alanında düzenlenen konserlerle  100. Yıl festival havasında kutlandı. 

8.jpg

AVRUPA KUPALARINDAN ELENDİ 

2021-22 sezonunu 3. sırada bitiren Konyaspor UEFA Konferans Ligi ön eleme maçları oynama hakkı elde etti.  Elemelere 2. turdan başlayan Konyaspor bu turda Belarus’un Bate Borisov takımı ile eşleşti. Yeşil-beyazlı ekip rakibinin cezası nedeniyle iki maçını da Konya’da oynadı. İlk maçını 21 temmuz tarihinde oynayan Konyaspor rakibini 3-0 yendi. Rövanş maçını 28 Temmuz tarihinde oynayan Anadolu Kartalı bu maçı da 2-0 kazanarak 3. tura yükseldi.   Konyaspor bu turda ise 

Liechtenstein ekibi Vaduz ile eşleşti. İlk maçını deplasmanda  4 Ağustos tarihinde oynayan yeşil-beyazlı ekip burada rakibi ile 1-1berabere kaldı. Anadolu Kartalı evinde oynadığı maçta rakibine 4-2 gibi farklı bir skorla yenildi. Bu yenilginin nedeni MEDAŞ Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu’nun İslam oyunları nedeniyle bozulan zemini olarak gösterildi.  

MAÇLARINI ESKİŞEHİR’DE OYNADI

Avrupa’dan elenen Konyaspor Vaduz maçının ardından bir daha evinde maç oynamadı. MEDAŞ Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu’nun zemininde yenileme çalışmaları başladı ve Yeşil-beyazlı ekip yaklaşık 2 ay gibi bir süre gibi sahasından uzak kaldı.  Konyaspor 2022-2023 sezonunun ilk 3 saha maçını Yeni Eskişehir Stadyumunda oynadı. Anadolu Kartalı sezonun evindeki ilk maçını ise 2  Ekim tarihinde Ümraniyespor’a karşı oynadı ve 1-0 kazandı.

2022 YILINI 7. SIRADA TAMAMLADI 

arabam.com Konyaspor 2022 yılını sahasında oynadığı Alanyaspor karşılaşması ile noktaladı.  Rakibi ile 2-2 berabere kalan yeşil-beyazlı ekip puanını 25 yaptı ve yılı sıralamada 7. basamakta tamamladı.

FERHAT TÜRKOĞLU  


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum