2015 Yılında Afyonkarahisar’da 5 Bin 483 Çiftin Evlendi

2015 Yılında Afyonkarahisar’da 5 Bin 483 Çiftin Evlendi

Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı (TÜİK) Manisa Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 2015 yılında Afyonkarahisar’da 5 bin 483 çiftin evlendiği belirtildi.Konu ile ilgili TÜİK’ten yapılan yazılı...

Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı (TÜİK) Manisa Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 2015 yılında Afyonkarahisar’da 5 bin 483 çiftin evlendiği belirtildi.

Konu ile ilgili TÜİK’ten yapılan yazılı açıklamada, Afyonkarahisar’da 2015 yılında bir önceki yıla göre yüzde 2 azalarak 5 bin 483 çiftin evlendiği kaydedildi. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Afyonkarahisar Türkiye genelinde evlenme sayılarında en yüksek sayıya sahip olan 30. il durumundadır. Afyonkarahisar’da ortalama ilk evlenme yaşı erkeklerde 25,1, kadınlarda ise 22,1 olup erkek ile kadın arasındaki ortalama ilk evlenme yaş farkı 3,0’dır. Kaba evlenme hızına bakılacak olursa, Afyonkarahisar ili binde 7,75 ile kaba evlenme hızı en yüksek olan iller arasında Ege bölgesinde 2. sırada, Türkiye genelinde ise 32. sıradadır.

Ege Bölgesi’nde kaba evlenme hızı binde 7,59 olup Ege Bölgesi illeri arasında kaba evlenme hızı en yüksek olan il binde 7,84 ile İzmir, en düşük hıza sahip olan il ise binde 6,59 ile Kütahya’dır. Ortalama ilk evlenme yaşına bakıldığında, Afyonkarahisar ilinde Ege Bölgesi ortalamasına göre kadın ve erkekte daha genç yaşta evlilik yapıldığı görülmektedir.”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.