2012'de kriz beklemiyoruz

2012'de kriz beklemiyoruz

Aksaray Müteahhitler Birliği Başkanı Oruç: ''2012'de kriz beklemiyoruz ama yine de ihtiyatlı davranmalıyız''

Aksaray Müteahhitler Birliği (AKMÜB) Başkanı Tuğrul Oruç, 2012 yılında bir kriz beklentisi olmadığını ancak yine de ihtiyatlı davranılması gerektiğini bildirdi.
     İnşaat sektörünün 2012 yılı beklentileri ile ilgili gazetecilere açıklamada bulunan Oruç, sektörün 2012 yılında da 2011 deki gibi yüksek bir ivmede geçmesini beklediklerini söyledi.
     Oruç, kredi faiz oranlarının yükseldiğine dikkat çekerek sektörün bu anlamda ihtiyatlı davranması gerektiğini belirtti.
     Mevsim şartları nedeniyle Aksaray'da inşaat sektörünün proje üretme aşamasında olduğunu ifade eden Oruç, Aksaray'da artık 50-100 dairelik büyük projelerin yapıldığını bildirdi.
     2012 sezonunun Mart ayında başlayabileceğini ifade eden Oruç, şunları kaydetti:
     ''2012 yılının 2011 sezonunu aratmayacak bir ivme ile geçeceğini düşünüyoruz. 2012'de bizler müteahhitlerin ekonomik anlamda biraz daha temkinli olmasını istiyoruz. Çünkü bilindiği üzere konut kredilerinin faizleri geçen yılla kıyaslandığında iki kat yükseldi. Bunu dışında bankaların müteahhitlere verdiği kredilerin oranlarında da yükselişler oldu. Bunun sebebi devletin borçlanmanın biraz olsun önüne geçmek istemesidir.''
     Aksaray'da büyük projelerin ortaya konduğunu belirten Oruç ''Eskiden 10-20 daire yapılırdı ancak şimdi en ufak proje 50- 100 daireden oluşuyor. Müteahhitler artık site boyutlarında projeler üretmektedir'' diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.