2011 sorunlarla dolu bir yıl oldu

2011 sorunlarla dolu bir yıl oldu

Türk Sağlık-Sen Konya Şubesi tarafından organize edilen temsilciler toplantısı geçtiğimiz cumartesi ve pazar günü Dündar Otel'de iki ayrı grup toplantısı şeklinde gerçekleştirildi

Türk Sağlık-Sen Konya Şubesi tarafından organize edilen temsilciler toplantısı geçtiğimiz cumartesi ve pazar günü Dündar Otel'de iki ayrı grup toplantısı şeklinde gerçekleştirildi. Türk Sağlık-Sen Konya Şube Başkan Hamza Olgun, toplantılarda 2011 yılının değerlendirmesini yaptı. Temsilciler toplantısının ilk gününde merkezdeki temsilciler ile ikinci günü ise ilçelerdeki temsilcilerle bir araya gelindi.

2011 yılı değerlendirme toplantılarında Hamza Olgun, “Birkaç gün sonra geride bırakacağımız 2011 yılı sağlık çalışanları için sorunlarla dolu bir yıl oldu. Kamu çalışanlarının yaklaşık yüzde 80’ini yoksulluk sınırı altında ücrete mahkûm edildiği bu yılda sağlık çalışanlarının yaşadıkları haksızlıklar, uğradıkları adaletsizlikler çok ileri boyuta ulaştı. Özellikle yılın son aylarında sağlık çalışanlarını ilgilendiren düzenlemeler hep çalışanların aleyhine olmuştur. Döner sermaye adaletsizliğine son verilmesi beklenirken yönetmelik değişikliği ile döner sermayeler yaklaşık 200 TL düşürülmüştür. Çalışanı memuriyette adaletsizliğe, emeklilikte ise sefalete mahkûm eden döner sermaye sisteminin düzeltilmesi adına hiçbir olumlu adım ne yazık ki atılmamıştır" dedi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARININ HAKKI GÖZ ARDI EDİLDİ

Sağlık çalışanlarının en büyük beklentisi olan döner sermayelerin emekliliğe yansıtılması yine çalışma hayatını ilgilendiren iki önemli durum kararnamede yer almadığını aktaran Olgun,

Sağlık Bakanlığı Teşkilat Yapısını ve eşit işe eşit ücret getirilecek denilen kararnamede sağlık çalışanlarının hakkı göz ardı edildiğini bildirdi.

Türk Sağlık-Sen olarak çalışanların taleplerini 15 bin dilekçe ile Maliye Bakanlığı’na bir kez daha ilettiklerini vurgulayan Türk Sağlık-Sen Konya Şube Başkan Hamza Olgun, sözlerini şöyle tamamladı: "Talebimize değiştirilen kararnamede yer verilmedi. Umarız bu talebimiz 2012 yılında gerçekleşir. 2011 yılında çalışanların talepleri yerine kendi keyfiyetine göre düzenlemeleri ön plana çıkaran Sağlık Bakanlığı, Kanun Hükmünde Kararname ile yabancı doktor ve hemşire çalıştırılmasının önü açmış, kamu hastane birlikleri ile de hastanelerimizi işletmeye dönüştürme sürecini başlatmıştır. Birlik yöneticilerine yüksek maaş öngörülürken, sağlık çalışanlarının ücretleri 1 lira bile arttırılmamıştır. Yeni oluşturulan ve sağlık çalışanlarının çalışma hayatlarını düzenleyecek kurullarda çalışanların temsilcilerine yer verilmemiştir."

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.