200 liraların sayısı artıyor!

200 liraların sayısı artıyor!

Türk Lirası enflasyon erirken, tedavüldeki 200 TL banknot adedi astronomik düzeyde artış gösteriyor. Ünlü bankası Şenol Babuşcu da bankaların 200 TL banknot ayrıntısı ilk kez duyurdu.

TL’nin değer kaybı sonrası piyasada para basımı arttı. Bankamatiklerden ise yeni basılan paralar da çekildi. Ekonomist Prof. Dr. Şenol Babuşcu, milyonlarca vatandaşın fark etmediği 200 lira banknot noktasında bir ayrıntıyı sosyal medya platformu X hesabından duyurdu.

Geçtiğimiz aylarda 500 TL banknot basılacağı ve yakın zamanda piyasaya sürüleceği iddiaları yeniden gündeme gelmişti.Hatta 500 TL banknot tasarımı olduğu iddia edilen görüntüler dolaşıma girmişti.

AK Parti ekonomi yönetiminin uyguladığı politikalar sonucunda tavan yapan enflasyon ile birlikte Türk Lirası’nın (TL) değeri erirken, tedavülde olan 200 lira banknot sayısı da astronomik hızda artıyor

Ziraat Bankası Eski Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşcu, 200 lira banknot konusunda bir ayrıntıyı paylaştı.

Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre, geçen yıl mayıs ayı sonunda 607 milyon 139 bin olan piyasadaki 200 TL’lik banknot adedi, bu yılın mayıs ayı sonunda 1 milyar 179 milyon adedi aştı. Sadece bir yılda 200 TL’lik banknot adedindeki artış oranı yüzde 94’e ulaştı.

Bankamatiklerdeki dikkat çeken değişikliği Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşcu açıkladı.

Babuşcu’nun açıklaması şöyle:

“Banka ATM kasalarında para konmak üzere 5 bölüm bulunmaktadır. Her bölüme bir çeşit banknot konulmaktadır. 10,20,50,100,200 TL banknotlar her bölüme ayrı ayrı yerleştirilmektedir. Son zamanlarda bazı bankalar 10 TL banknotların yerine de 200 TL banknotlar koymakta. Çünkü başka türlü para yetiştirememekte.”
Öte yandan Şenol Babuşcu bankacılardan gelen bilgiye göre ‘bazı bankaların 20 TL yerine de 200 TL banknot koymaya başladığını’ aktardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum