20 yıl önceki aboneliği icralık etti

20 yıl önceki aboneliği icralık etti

Konya'da bir hemşire ve 9 kardeşi, 7 yıl önce vefat eden babalarının 20 yıl önce sattığı ancak aboneliği iptal ettirmediği çiftliklerine gelen elektrik faturasının ödenmemesinden dolayı icralık oldu


Sevdiye Ünal (40) yaptığı açıklamada, 7 yıl önce yaşamını yitiren babalarının 20 yıl önce Sivasta sattığı çiftliklerine 1 yıl önce gelen elektrik borcunun ödenmemesinden dolayı icralık olduklarını öğrendiklerinde büyük şaşkınlık yaşadıklarını belirtti. 
2010 yılına ait olan ve faizleriyle birlikte yaklaşık 886 liralık borç yüzünden icralık olduklarını belirten Ünal, ''Gelen borcu 10'a böldüğümüzde, her birimize çok fazla miktarda para düşmüyor'' dedi. 
Ancak kendilerini kızdıran noktanın, bugüne kadar söz konusu borçtan haberdar edilmemeleri olduğunu dile getiren Ünal, kardeşlerinin ve çevresinin borç az olduğu için hemen ''öde, kurtul'' mantığıyla olaya yaklaştıklarını söyledi.
'DURUMU MAHKEMEYE YANSITACAĞIM''

Bugüne kadar belki de aynı duruma düşen bir çok kişinin ''öde, kurtul'' düşüncesiyle hareket ettiğini vurgulayan Ünal şunları kaydetti: 
''Hemen hukuki görüşmeleri yaptım. Babam öldükten sonra adına borç çıkması bizi şaşırttı. Bize uyarı bile yapılmadan eve gelen icra kağıdıyla mı durumu öğrenecektik. Ben 'öde, kurtul' mantığıyla hareket etmemeye karar verdim. Kardeşlerimle de konuştum. Sonradan onlar da bana destek vermeye ve benimle birlikte hareket etmeye karar verdi. Borcu ödeyip, gerekçelerimle karara itiraz ettim. Durumu mahkemeye yansıtacağım. Bu şekilde bir sistemi kabullenemiyorum. Evimize gelen icra kararıyla babamızın borcu olduğunu ve icralık olduğumuzu öğrendik. Bugüne kadar bize ulaşılsaydı bu durumun önüne geçerdik.'' 
Ünal, söz konusu ödeme emrinde belirtilen faiz tutarlarının yasal olmadığını da öne sürdü.
DEVREDİLMEYEN ABONELİK MAĞDUR EDİYOR

Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Dinç, dağıtım şirketiyle vatandaş arasında sözleşme yapıldığı için vatandaşın muhatap alınacağını kaydetti. 
Kişinin ev ya da iş yerinden ayrıldıktan sonra ileride mağdur olmaması için mutlaka su, telefon ve elektrik gibi aboneliklerini iptal ettirmesi gerektiğine dikkati çeken Dinç, tüketicilerin bu konuda hukukun kendine tanıdığı avantajlar var ise takip etmeleri tavsiyesinde bulundu. 
Dağıtım şirketinin avukatı, 2010 yılından kalan borcun ödenmemesinden dolayı işlemin başlatıldığını bildirdi. 
Dağıtım şirketiyle abone arasında yapılan sözleşmede aboneliği başkalarına kullandırılmaması yükümlülüğünün bulunduğunu ifade eden avukat, taraf vefat ettiğinde borcun evlatlara geçtiğini, kişinin ölümünün ardından ölüm raporuyla aboneliğin iptal ettirilmesi gerektiğini dile getirdi.
AA
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.