20 yaş altı sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek?

20 yaş altı sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek?

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkma yasağı kısıtlaması sürerken yasakların ne zaman biteceği merak ediliyor.

Koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan önlemlerden birisi olan 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlara sokağa çıkma yasağı kısıtlamasıyla ilgili peşi sıra açıklamalarda gelmeye devam ediyor.

Normal hayata geçiş adım adım kademeli olarak  gerçekleştirilirken sokağa çıkma yasağına yönelik kısıtlamalar da esnetilmeye başlandı.

 Yetkililerin öngördüğü durumlara göre 0-14 yaş, 15-20 yaş ve 65 yaş üstü vatandaşlar belirli gün ve saat dilimlerinde sokağa çıkabilecekler.

Geçtiğimiz pazar günü hayata geçirilen uygulamaya göre 65 yaş üzeri vatandaşlar, kendilerine tanınan zaman diliminde sokağa çıkarken gözler şimdi de çocuklara ve gençlere yönelik sokağa çıkma izni kararlarına çevrildi.

20 YAŞ ALTI NE ZAMAN SOKAĞA ÇIKABİLECEK?

Öte yandan normalleşme yönünde sürdürülen adımlara yönelik  "20 yaş altı için sokağa çıkma yasağının ne zamana kadar devam edeceği merak edilen konular arasında...

Geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamada, 0-14 yaş ve 15-20 yaş grubu için sokağa çıkma izni günü ve saati duyuruldu.

20 yaş altı için esneme iki grup halinde uygulanacak.

Buna göre 0-14 yaş grubu 13 Mayıs Çarşamba günü,yine 11.00 ile 15.00 saatleri arasında, yürüme mesafesiyle tahditli olarak dışarı çıkartılabilecekler..

Öte yandan 15-20 yaş grubu ise 15 Mayıs Cuma günü, yine aynı şartlarda ve aynı saatlerde dışarı çıkabilecekler. Kurallara riayet edildiği taktirde sonraki haftalarda da aynı uygulamaya devam edilebilecek.

Ayrıca, 0-14 yaş grubu 20 Mayıs Çarşamba; 15-20 yaş grubu ise 22 Mayıs Cuma günü aynı saat aralığında dışarı çıkabilecekler.

YASAĞA UYMANAYANLARA 3 bin 150 TL PARA CEZASI

İçişleri Bakanlığı 65 yaş ve üzeri ile kronik hastalığı olan vatandaşlar ve 01.01.2000 tarihinden sonra doğmuş olanların, dışarı çıkabilecekleri tarih ve saat aralığı dışında gerekli tedbirlerin alınması ve valiliklerce denetimlerin yapılamasını istedi.

Sokağa çıkma yasağına uymayanlara, 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282'nci maddesi uyarınca 3 bin 150 TL idari para cezası kesilecek.

Mevcut tablonun iyileşmeye başlamasının ardından yasağın kaldırılmasının gündeme gelmesi bekleniyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum