20 Günde Çalıntı Kaydı Girmeyen Polise Suç Duyurusu

20 Günde Çalıntı Kaydı Girmeyen Polise Suç Duyurusu

Şanlıurfa’da motoru çalınan İbrahim Halil Şahin adlı vatandaş 20 gün içerisinde 2 defa karakol, 3 defa trafikle bildirmesine rağmen çalıntı kaydını yaptıramadı. Motorundan vazgeçen Şahin, kayıp bildirisini dikkate almayan karakol hakkında...

Şanlıurfa’da motoru çalınan İbrahim Halil Şahin adlı vatandaş 20 gün içerisinde 2 defa karakol, 3 defa trafikle bildirmesine rağmen çalıntı kaydını yaptıramadı. Motorundan vazgeçen Şahin, kayıp bildirisini dikkate almayan karakol hakkında suç duyurusunda bulundu. Motorla işlenecek bir suçun mesuliyetini kabul etmediğini söyledi.

Şanlıurfa’nın merkezi ilçesi Karaköprü’de oturan İbrahim Halil Şahin adlı vatandaşın 20 gün önce 2 bin liraya aldığı motosikleti çalındı. Yenişehir karakoluna giderek durumu bildiren Şahin, polisten çalıntı kaydının girilmesini istedi. Birkaç gün aradan geçtikten sonra Trafik şubede sorgulatan Şahin, motoru için çalıntı kaydının girilmediğini öğrendi. Tekrar polis karakoluna giden Şahin, çalıntı kaydının neden yapılmadığını sordu. Memnun edici bir sonuç alamayan Şahin, kaydın alınmasını bir daha isteyerek gerekli formları doldurdu. Aradan 20 gün geçmesine rağmen hala çalıntı kaydının düşülmediğini öğrenen Şahin, çareyi karakol hakkında suç duyurusu yapmakta buldu.

Avukatı Mehmet Fatih Saraç ile birlikte Şanlıurfa cumhuriyet savcılığına giderek Yenişehir karakolu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunan Şahin, çalıntı motor ile işlenecek suçların mesuliyetini kabul etmediğini ifade etti. Şahin, "Çalıntı motor farklı amaçlarla kullanılabilir. Trafik cezası gelebilir. Hatta çalıntı kaydı girilirse belki bulunabilir. Kayıt girilmediği için motor da artık bulunamaz." diye konuştu. 2 defa karakola, 3 defa ise trafik şubeye gitmesine rağmen sonuç alamadığını dile getiren Şahin, "Motorum çalındı. 155 Karakola bildirimde bulunmamı istedi. Yenişehir karakoluna bildirdim, bir belge aldım. Bir hafta sonra trafik Şubeye giderek sorgulattım çalıntı kaydı girilmemiş. Yine karakola giderek durumu bildirdim yine tamam dediler. Bir hafta sonra trafik şubede sorgulattım hala kayıt girilmemiş. 20’inci günde trafik şubede sorgulatınca hala kaydın girilmediğini görünce avukatımla görüşerek durumu savcılığa bildirme kararı aldık." dedi.

Polise görevi ihmalden dolayı suç duyurusunda bulunan Şahin, "Polisin görevi hırsızı yakalamak. Hırsızın bulunmaması bir tarafa çalıntı kaydını yazdıramıyoruz. İlk gün kayda alsaydı belki motosikletim bulunurdu. Polis görevini yapmamıştır. Şimdi kim bilir parçaları kaç hurdalığa gitmiştir." ifadelerini kullandı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.