2 büyük proje yolda

2 büyük proje yolda

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli yakın zamanda hizmete açılan ve şehrin cazibe merkezi haline gelen Şehir Parkı'nda basın mensuplarıyla buluştu. Projelerini anlatan Hançerli, Karatay'ın çehresinin değiştiğini belirtti

Düzenlediği basın toplantısında basın mensuplarıyla biraraya gelen Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, projelerinden bahsetti. Hançerli, Karatay'da hizmetin çok olduğunu, ancak tanıtım noktasında eksiklerin olduğunu belirterek sözlerine başladı.

3 AYDA 252 BİN ZİYARETÇİ ALDI

Hançerli, yakın dönemde hizmete açılan ve Alaaddin Tepesi'ne 3,5 kilometre uzaklıkta bulunan Konya'nın en büyük Şehir Parkı'nı 3 ayda 252 bin kişinin ziyaret ettiğini ifade etti. Hançerli, "Şehri Parkı'nın maliyeti bize 20 milyon lira oldu. Lunapark için firma ise 50 milyon harcadı. Daha önce hobi bahçesi olarak kullanılan bu alandan 5-10 bin kişi faydalanıyordu. Şimdi yüzbinlerce kişi bu sosyal alanı kullanıyor. Şehrin gözdesi oldu kısa sürede. Karatay hizmetlerin en iyisine layık" sözlerini kullandı.

KARATAY İÇİN 2 BÜYÜK PROJE HAZIR

Karatay için 2 büyük projenin daha yolda olduğunu söyleyen Hançerli, belediyenin öz kaynaklarıyla önemli projeler ürettiğini ve bu projeleri bir bir hayata geçirdiğini, İstiklal Mahallesi'ne 3 bin kişilik bir kır düğün salonu yapacaklarını dile getirdi. Hançerli, "Salonun altında otopark da olacak. Modern bir tesis inşa edeceğiz. Aynı anda 3 düğün de yapılabilecek. Belediyeler işletmeci değil. Biz tesisi yapıp özel sektöre devredeceğiz. Projenin 40 bin metrekarelik bir alanı var" açıklamasında bulundu.  

İSMİL'DE 5 YILDIZLI OTEL YAPACAĞIZ

İsmil Kaplıcaları'nı belediyenin öz kaynaklarıyla satın aldığını hatırlatana Hançerli, İsmil'de 5 yıldızlı bir otel yapacaklarını duyurdu. Hançerli, "İsmil kaplıcaları cazibe merkezi olacak. Kaplıca alanındaki eski binaları yıkacağız. Alana 5 yıldızlı bir otel ve 100 daire inşa edeceğiz. Bu proje bize 100-150 milyona mal olacak" diye konuştu. Karatay'ın 3-4 yıl içinde modern bir görünüme kavuşacağını da belirten Hançerli, "Cayır cayır yeni ruhsatlar veriyoruz. Binalar hızla yükseliyor. Büyüme ivmesi sürüyor. 2004'ün Karatay'ı ile 2016'nın, 2019'un Karatay'ı arasında dağlar kadar fark var" ifadelerini kullandı. Hançerli'nin konuşmasının ardından soru-cevap kısmına geçildi.

KARATAY'DA SÜREKLİ KOKU VAR

Bir basın mensubunun, "Karatay'da sürekli koku var. Bu sıkıntıyı nasıl çözeceksiniz" sorusuna da yanıt veren Hançerli, "Şehir Parkı'na yakın bir noktada arıtım tesisi var. Koku oradan geliyor. Tesiste günde 500 ton çamur çıkıyor. Bu balçık da koku yapıyor. Avrupa ülkelerinde bu balçığı ya yakıyorlar ya da gübre yapıyorlar. Bizim de kokuyu engellemek için böyle bir proje yapmamız gerekiyor" açıklamasında bulundu. Son olarak Akçelebi Konutları hakkındaki soruya da cevap veren Hançerli, konutların yapımının devam edeceğini, projede bir aksama olmadığını dile getirdi. Toplantı toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

 KERİM ATICI merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum