2 Bin 466 Öğrenci Kayıt Yaptırdı

2 Bin 466 Öğrenci Kayıt Yaptırdı

Yükseköğretim Kurulu'nun yürüttüğü Yükseköğretim Bilgi Sistemi çalışmaları kapsamında bu yıl ilk kez aralarında Çankırı Karatekin Üniversitesi'nin de yer aldığı 32 üniversiteye yeni yerleşen öğrenciler, elektronik kayıt sistemi...

Yükseköğretim Kurulu'nun yürüttüğü Yükseköğretim Bilgi Sistemi çalışmaları kapsamında bu yıl ilk kez aralarında Çankırı Karatekin Üniversitesi'nin de yer aldığı 32 üniversiteye yeni yerleşen öğrenciler, elektronik kayıt sistemi ile kayıt yaptırdı. 2014-2015 eğitim-öğretim döneminde Çankırı Karatekin Üniversitesi 3 bin 24 kontenjan açtı ve 2866 öğrenci tercihte bulunmuştu. Tercihte bulunan 2 bin 866 öğrenciden 2 bin 466 öğrenci kayıt yaptırdı.

26 Ağustos 5 Eylül 2014 tarihinde gerçekleştirilen kayıt işlemleri sonunda Çankırı Karatekin Üniversitesine 2 bin 466 öğrenci kayıt yaptırdı. Bu sene 3 bin 24 kontenjan ayıran Çankırı Karatekin üniversitesinde kayıt işlemi sonunda %81,55'lik doluluk oranı gerçekleşirken bu rakamlara dikey, yatay, özel yetenek ve ek kontenjan kayıtları dahil değil.

Fakülte ve yüksek okullardaki kayıt durumuna bakıldığında ise 640 kontenjanı olan edebiyat fakültesine 591 öğrenci kayıt yaptırdı. Edebiyat fakültesinde en fazla kayıt oranı yüzde 97,56 ile bilgi ve belge yönetimine yapılırken en az kayıt oranı ise yüzde 85,48 ile ikinci öğretim tarih bölümünde oldu. 53 kontenjanı olan fen fakültesine ise 39 öğrenci kayıt yaptırdı. Fen fakültesinde11 kontenjanı olan kimya bölümünü hiç bir öğrenci kayıt yaptırmazken, matematiğe 9 ve ingilizce matematiğe ise 30 öğrenci kayıt oldu. 456 kontenjanı olan İktisadi ve idari bilimler fakültesinde ise bu sene 428 öğrenci kayıt yaptırdı. İktisadi ve idari bilimler fakültesinde en fazla kayıt yüzde 100 ile ikinci öğretim uluslararası ilişkiler bölümüne oldu.

94 kontenjana sahip mühendislik fakültesine ise 92 öğrenci kayıt oldu. Mühendislik fakültesinde Kimya mühendisliği yüzde 100 ile kontenjanını tamamladı. 22 kontenjana sahip Orman Fakültesi'ne ise 19 öğrenci kayıt yaptırdı. 90 kontenjanı olan Eldivan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu da doluluk oranını büyük oranda tamamladı ve 89 öğrenci buraya kayıt yaptırdı. En fazla öğrenci alan Çankırı Meslek Yüksek Okulu ise bu sene 1355 kontenjanı bulunuyordu. Bu sene MYO'nu 965 öğrenci tercih etti. MYO'da en fazla doluluk oranını elektrik bölümü yakalarken, en az tercih edilen bölüm ise ikinci öğretim bilgisayar programcılığı oldu. 192 kontenjanı bulunan Yapraklı Meslek Yüksek Okulunu 146 öğrenci tercih etti. Yapraklı MYO'da en fazla tercih edilen bölüm işçi sağlı ve işçi güvenliği bölümü olurken en az bölüm ise özel güvenlik ve koruma oldu. Çankırı Karatekin Üniversitesinde bu sene en az kayıt yaptıran öğrenci Kızılırmak Meslek Yüksek Okulu'nda oldu. 40 kontenjanı olan Kızılırmak Meslek Yüksek Okulunu 15 öğrenci tercih etti. Çankırı Karatekin Üniversitesinde bu sene en fazla kayıt ise Sağlık Yüksek Okulu'nda gerçekleşti. 82 kontenjanı olan Sağlık Yüksekokulu kontenjanını yüzde 100 doldurdu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.