2.5 kilo ağırlığında ur çıktı

2.5 kilo ağırlığında ur çıktı

Konya'da Somalili bir mültecinin karnındaki 2,5 kilo ağırlığındaki ur, özel bir hastanenin başarılı operasyonuyla alındı

Konya'da Somalili bir mültecinin karnındaki 2,5 kilo ağırlığındaki ur, özel bir hastanenin başarılı operasyonuyla alındı.
Somali'den Konya'ya mülteci olarak yerleştirilen 38 yaşındaki Fartom Mouse Haji isimli kadın, 4 yıldır karnında bulunan ur ile ilgili hastanelere başvurdu. Birçok hastanenin rahminin alınması gerektiğinin söylenmesi üzerine ameliyattan vazgeçen Haji, Başkent Üniversitesi Konya Hastanesi'nde rahim alınmadan ameliyatın gerçekleştirileceğinin belirtilmesi üzerine ameliyat oldu. Gerçekleştirilen ameliyatla kadının karnından top büyüklüğünde 2,5 kilo ağırlığında ur çıktı.
Operasyonu gerçekleştiren Prof. Dr. Cemalettin Akyürek, "Bu kitle 4 senedir varmış. Somali'den Konya'ya gelmişler. Daha evvel ameliyatı düşünmüşler rahim alınır dedikleri için kaçınmış. Biz rahmi almadan ameliyatı gerçekleştirdik. 18 santimetre çapında bir tane, ikişer santimetre çapında ise 4-5 tane parça çıkardık. Şimdi dikişlerini aldık hastamız sağlığına kavuştu" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.