1990 yılında kurulan şirket ekonomik krize dayanamadı! 50 milyon dolar borçla iflas etti

1990 yılında kurulan şirket ekonomik krize dayanamadı! 50 milyon dolar borçla iflas etti

Türkiye'de etkisini yakından hissettiren ekonomik kriz nedeniyle bazı firmaların iflas haberleri gelmeye devam ediyor.

Türkiye'de etkisini daha çok hissettiren küresel ekonomik krizin boyutu gün geçtikçe daha korkutucu bir hal alıyor. Ülke genelinde ekonomik krizin etkileriyle çok sayıda iflas yaşandı. En çok iflasın görüldüğü sektörler ise tekstil ve gıda sektörü olarak dikkat çekiyor.

iflas-net.jpg

İflas dalgası sadece Türkiye'de değil dünyanın diğer ülkelerinde de etkisini hissettiriyor. Durum o kadar ciddi ki iflas ihtimali verilmeyen şirketler bile bu süreçte iflas etti. Vatandaş bu iflasların ne zaman biteceğini merak ederken yeni bir iflas haberi daha geldi.

iflaslarin-nedeni.jpg

İflas eden firmanın faaliyet gösterdiği sektör ise gıda sektörü olarak kayıtlara geçti. Tavuklarıyla meşhur olan ve binlerce müşterisi olan şirket iflas ettiğini resmen duyurdu. Bahsi geçen bu şirketin çok sayıda şubesi ve binden fazla çalışanı vardı.

iflas-yekem.jpg

İflasın netleşmesiyle bu insanlar da işsiz kaldı. Bu şirketin piyasaya 50 milyon dolar borcu olduğu söyleniyor. Şirket iflasın ertelenmesi için çok sayıda başvuru yapsa da yetersiz kaldı.

iflaslar.webp

Amerika merkezli Wild Wing Cafe'nin iflası ülke genelinde büyük yankı uyandırdı. Tavuk ürünleriyle meşhur şirketin müşteri potansiyeli çok yüksekti. Amerika'da yaşanan bu iflas ülkede şok etkisi yarattı çünkü ülkede pek iflas görülmüyordu.

iflas-amerika.jpg

Ekonomi uzmanları ise Türkiye, Amerika ve Almanya dahil onlarca ülkede küresel ekonomik kriz kaynaklı iflasların görülmeye devam edebileceğini belirttiler.