19 bin kişi hakkını arıyor

19 bin kişi hakkını arıyor

15 Temmuz hain darbe girişimi yaralılarının çoğunun gazi sayıldığını söyleyen Gazi Süleyman Ege, “Doğuda terörle mücadele kapsamında yaralanan yaklaşık 19 bin kişi ise gazi sayılmadı" dedi.  

Vatanı her türlü tehlikeye karşı savunmak için gövdesini siper eden, Doğu ve Güneydoğu'da terörle mücadele kapsamında girdikleri çatışmalarda yaralananlar fakat gazi sayılmayanlar, devletten hakkını istiyor. Yaklaşık 19 bin kişi, askerlik ve kamu hizmetini yerine getirirken yaralandıkları halde gazilik ünvanını alamıyor. Bu kişiler, 15 Temmuz'u örnek göstererek, gaziler arasında bir ayrım yapılmasının doğru olmadığını belirtiyor. Yüzde 40 uzuv kaybı olmadığı gerekçesiyle gazi sayılamayan yaklaşık 19 bin kişi, bir an evvel mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor. Yaralandığı halde gazi sayılamayanların tek isteği ise öldüklerinde tabutlarının ay yıldızlı bayrağa sarılması ve evlatlarına gurur duyacakları bir madalya bırakmaları oluyor.

KONYA'DA DA HAKKINI ARAYAN 15-20 KİŞİ VAR

Türkiye Harp Malulü Gaziler ve Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Konya Şube Başkanı Gazi Süleyman Ege, Türkiye'de yaklaşık 19 bin civarında kişinin terörle mücadele kapsamında yaralandığını fakat organ kayıpları olmadığı için gazilik ünvanı alamadıklarını dile getirdi. Askerlik ve kamu hizmetini yerine getirirken yaralanan fakat SGK'nın Nizamnamesine göre malül sayılmayan 19 bin kişinin haklı bir talep içinde olduğunu da ifade eden Başkan Ege, “Bu kardeşlerimiz doğal olarak bir hak arama arayışı içindeler” dedi. Bu kişilerin yaralandıktan sonra askerlik görevini yapamaz diye bir rapor alamadığı için gazilik şerefi ile şereflendirilmediğini kaydeden Ege, “19 bin kişiye ne yazıkki SGK tarafından gazilik ünvanı verilmemiştir. Konya'da da bu kapsamda bizi arayan ve hakkını arayan 15-20 kişi var. Belki bu sayı daha fazladır. Sakatlıkları raporlanamadığı için devletin bu hakkından yararlanamadılar. Bu kardeşlerimize madalya verilmiyor. Gazilik ünvanı verilmiyor” şeklinde konuştu.

15 TEMMUZ GAZİ ÜNVANI ALAMAYANLAR İÇİN ÖNEMLİ ÖRNEK

“15 Temmuz'da meydana gelen hain darbe girişiminde yaralanıp, hastaneye başvuranların hepsine organ kaybı olmadığı halde terörle mücadele kapsamında gazilik ünvanı verildi” diyen Başkan Ege, daha sonra konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “15 Temmuz'dan sonra bu kardeşlerimiz gazilik haklarından faydalandı. 90'lı yıllardan bu yana terörle mücadele edip, yararlananlar için 15 Temmuz gerçekten önemli bir örnek. Yaralandığı halde gazilik ünvanı alamayanlar, '15 Temmuz'da organ kaybı olmadığı halde hastaneye başvuran kardeşlerimizin büyük çoğunluğu gazi sayıldı. Aynı hak bize neden tanınmıyor?' diye soruyorlar. Gazilik ünvanı verilmemiş kardeşlerimiz bu bakımdan çok haklı bir talep içindeler. Onların yanındayız. Bu meseleyi çözecek olanlar ise siyasilerdir.”

11 KURŞUN YEDİĞİ HALDE GAZİLİK ÜNVANI ALAMADI

Konya'da bir öğretmenin de terör mağduru olduğunu ve onun da gazi sayılmadığını aktaran Ege, şu ifadelerle konuşmasını noktaladı: “Konya'da bir hocamız var. Tunceli'de 1994 yılında terör örgütü mensupları tarafından kaldıkları lojmandan çıkartılmış ve dizilmişler. 4 öğretmene ateş etmişler. Bu hocamızın 3 arkadaşı şehit olmuş. Kendisinin vücudunda ise 11 mermi olduğu halde hayata tutunabilmiş. Şimdi bu öğretmenimize organ kaybı olmadığı gerekçesiyle gazilik verilmemiş. Bunun izahı nasıl yapılacak? Sorun uzun süredir devam ediyor. Bu insanların hakkının teslim edilmesi gerekiyor.”

EMRE ÖZGÜL

4-1-072.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum