18 bin kişiyi istihdam eden restoran zinciri bu şubelerini kapatacak

18 bin kişiyi istihdam eden restoran zinciri bu şubelerini kapatacak

Dünya genelinde ekonomik krizin en çok vurduğu sektörlerden birinde faaliyet gösteren bir restoran zinciri küçülme kararı aldı.

Türkiye ekonomik krizden en çok etkilenen ülkelerin başında geliyor. Dünya enflasyon sıralamasında Türkiye'nin ilk sıralarda yer alması bunun doğruluğunu teyit ediyor.

wagamama-2019-interir-lasse-salling-08.jpg

Türk ekonomisinde son yıllarda yaşanan krizin sonucunda çok sayıda firma kapandı. Bazı firmalar da küçülmeye gitti. Özellikle sokağa çıkma yasaklarının olduğu pandemi döneminde restoranların zararı önemli seviyelere ulaşmıştı.

2508x1672.webp

O süreçte iflasını duyuran onlarca firma oldu. Bu sıkıntı sadece Türkiye'de yaşanmadı. Dünya genelinde çok sayıda restoran ya küçüldü ya da iflas etti.

whatsapp-image-2021-08-11-at-175425.jpeg

Bunlardan bir tanesi de dünyaca ünlü olan restoran zinciri. Söz konusu restoran zinciri 18 bin kişiyi istihdam ediyor. Ekonomik zorluklar gerekçesiyle küçülme kararı aldı.

restoran-aydinlatma-1.jpg

İşte o restorana ilişkin detaylı bilgi...

İngiltere’nin önde gelen restoran zincirlerini bünyesinde bulunduran The Restaurant Group, 35’in üzerinde restoranın kapatılmasının planlandığını bildirdi.

Şirketten yapılan açıklamada, İngiltere’de “Frankie and Benny’s, Chiquito, Wagamama" markaları altında toplam 410 restoranın bağlı bulunduğu The Restaurant Group, gelecek dönemde 35’in üzerinde zincir şubesinin kapatılmasına karar verildiğini duyurdu.

bba9a1a1-7209-4d81-a630-be83a10da4d6.jpg

Açıklamada, restoran şubelerinin kapatılmasında artan işletme maliyetlerine ek olarak tüketicilerin son dönemde harcamalarını kısması gerekçe olarak gösterildi.

Grubun açıklamasında, gelecek dönemde bu markanın geliştirilmesi ve büyütülmesi üzerinde durulacağı kaydedilinken son dönemde İngiltere’de gıda fiyatlarındaki artışın restoranların kapatılmasında rol oynadığı belirtildi.

restaurant-cafe-interior-design-selale-01.jpg

Merkezi Londra’da bulunan grubun bünyesinde 18 bin kişi istihdam ediliyor.

İngiltere’de enflasyon, bu yılın ocak ayında yıllık bazda yüzde 10,1 artış kaydetmişti. Enflasyon geçen yılın ekim ayında yıllık bazda yüzde 11,1 artış kaydederek son 41 yılın en yüksek seviyesine ulaşmıştı.

Gıda fiyatları ise geçen yılın aralık ayında yıllık bazda yüzde 16,8 artmıştı.

Söz konusu oran, 1977 yılının eylül ayından bu yana en sert artış olarak kayda geçmişti.