"17-25 Aralık'ta Akp Genel Merkezi'nde Kutlamalar Yapılmalı!"

"17-25 Aralık'ta Akp Genel Merkezi'nde Kutlamalar Yapılmalı!"

CHP Malatya Teşkilatı, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasına İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından takipsizlik kararı verilmesine tepki amaçlı adliye binası önüne ‘Adaletin Kara Günü’ yazılı siyah çelenk bıraktı.CHP...

CHP Malatya Teşkilatı, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasına İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından takipsizlik kararı verilmesine tepki amaçlı adliye binası önüne ‘Adaletin Kara Günü’ yazılı siyah çelenk bıraktı.

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, burada yaptığı açıklamada, 17 Aralık yolsuzluk soruşturmasıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın verdiği takipsizlik kararının verildiği günün Türk adaleti için kara bir gün olduğunu belirtti. Soruşturmayla ülkeyi sarsan büyük yolsuzluk, rüşvet ve kara para aklamanın gün yüzüne çıkarıldığını vurgulayan Kiraz, şöyle devam etti: “17 Aralık sabahı Türkiye'yi sarsan tarihi yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda, bugüne kadar görülmemiş boyutta kara para aklama, rüşvet ve yolsuzluk kamuoyunun gözleri önüne serilmiştir. Bu dosyada adı geçenlerin adaletin önünde aklanması gerekirken, ömür boyu bu büyük şaibenin ağırlığını yaşayacaklar.”

CHP olarak yolsuzluk soruşturmalarını unutturmayacaklarının altını çizen Kiraz, “Bu da bir bakıma onlar için büyük ceza ve çocuklarına bırakacakları karanlık bir manevi miras olacaktır. Bu davayı yargı 'takipsizlik kararı' ile kapatmış olabilir. Ancak unutulmamalıdır ki, 17-25 Aralık tarihleri CHP tarafından her zeminde dile getirilecek, unutturulmayacak ve takip edilecektir. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun da ifade ettiği gibi tüm bu olanlardan sonra 17-25 Aralık haftası ‘Hırsızlar Haftası’ olmalı, hırsızlar tarafından AKP Genel Merkezi'nde kutlamalar yapılmalıdır. Bu büyük yolsuzluk dosyaları bugün için belki savcılıklar marifetiyle kapatılmış olabilir, ama bu dosyalar kamuoyu vicdanında çoktan ömür boyu mahkumiyete çarptırılmıştır. Belki bu kişilerin ailelerine bıraktıkları maddi büyük bir servet olabilir, ancak aynı zamanda bıraktıkları karanlık manevi miras mahkumiyetlerini ağırlaştırmış olacaktır.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.