16 PKK'lı + Hasan abi sınırı geçti

16 PKK'lı + Hasan abi sınırı geçti

Demirci, karikatüründe Google glass'ı test eden Erdoğan'ın görüş alanına girdi, Hasan Cemal'in PKK'lılarla yolculuğunu mizahi bir şekilde dile getirdi.

Geçtiğimiz hafta, sınır dışına çıkan PKK'lılara, yolculuklarında kendisinin de eşlik ettiğine yönelik yazılar kaleme alan Hasan Cemal'e göndermede bulunan Hürriyet Çizeri Latif Demirci köşesinde, Erdoğan'ın Google glass'dan bu yolculuğu izlediği ve "17 kişilik bir grup daha sınırı geçti, aralarında Hasan Abi de var" ifadelerine yer verdiği bir karikatüre yer verdi. 

Dün, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, dünyaca ünlü bilişim firmalarının bulunduğu San Francisco'daki Silikon Vadisi'nde "Google glass"ı test etmesi basında büyük yer bulmuştu. Erdoğan, temasları sırasında Microsoft'ta Google Maps isimli programla İstanbul'u izlemişti.

Hürriyet Çizeri Latif Demirci, bugün Başbakan Erdoğan'ın San Francisco'dan Türkiye'nin sınırında yaşanan PKK'lıların çıkış olayını takip etmesini karikatürize etti. Latif Demirci, Erdoğan'ın ağzından "17 kişilik bir grup daha sınırı geçti, aralarında Hasan Abi de var" ifadesine yer verdiği karikatüründe, geçtiğimiz hafta köşesinde PKK'lı teröristlere eşlik ettiğine yönelik yazılara yer veren Gazeteci Hasan Cemal'e atıfta bulundu.

Hasan Cemal, giden PKK'lıların sınır dışına çıkış yolculuğunu takip ettiğini belirttiği yazılarında fotoğraflara yer vermiş, teröristlerle birlikte sürdürdüğünü ifade ettiği yolculukta PKK'lıların dağa çıkış ve dağ hikayelerine değinmişti. Sınır dışına çıkış yolunda 'gerilla parkası' ile 'mekap' giydiğini, tırmanırken 'Şırnak bastonu Gopal'den destek aldığını, PKK'lılarla aynı sofrada 'yuvarlak yufkalar, nohutlu İran çilavı, taze kuzunun haşlanmışı, kavurması ve de ayranı'nı keyifle yiyip içtiğini uzun uzun anlatmıştı.

Latif Demirci, karikatüründe "17 kişilik bir grup daha sınırı geçti, aralarında Hasan Abi de var" cümlesiyle Erdoğan'a, Google glass'dan Hasan Cemal ile PKK'lıların sınır dışına çıkış yolculuğunu böyle anlattırdı:

 

karikatur-001.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.