1500 çocuk aynı anda diş fırçaladı

1500 çocuk aynı anda diş fırçaladı

Karaman'da ''Fırçalar Çantada, Dişler Yolunda Projesi'' kapsamında stadyumda toplanan yaklaşık 1500 çocuk, aynı anda dişlerini fırçaladı.


 Sağlık Bakanlığı ve Karaman İl Sağlık Müdürlüğünce hazırlanan proje kapsamında ellerinde Türk bayraklarıyla Kemal Kaynaş Stadyumu'na gelen yaklaşık 1500 ilköğretim öğrencisi, önce çimler üzerinde Türkiye haritası oluşturdu. Daha sonra sağlık ekipleri, çocuklara diş fırçası ve diş jeli dağıttı. Çocuklar, etkinlik kapsamında aynı anda dişlerini fırçaladı. 
Projede görev alan Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çoruh Türksel Dülgergil, fırçayla flor jel uygulamasını yaygınlaştırmak için etkinliğin düzenlendiğini söyledi. Uygulamanın amacının, ağız ve diş sağlığı için yılda 4 kez sınıf ortamında çocukların flor jelle dişlerini fırçalamasını sağlamak olduğunu ifade eden Dülgergil, şunları kaydetti: 
''Bu uygulamayı başta Kırıkkale olmak üzere 1997'den beri 21 ilde yapıyoruz. Bu yöntemle hem yeni çıkmaya başlayan daimi dişleri koruyoruz hem de çocuğa geç kalınmış diş fırçalama alışkanlığını kazandırmaya çalışıyoruz.''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.