15 bankanın kredi notu düştü

15 bankanın kredi notu düştü

Standard and Poor's (S&P), aralarında Santander, BBVA, Bankia ve CaixaBank'ın da yer aldığı 15 İspanyol bankasının kredi notunu düşürdü.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poor's (S&P), aralarında Santander, BBVA, Bankia ve CaixaBank'ın da yer aldığı 15 İspanyol bankasının kredi notunu düşürdü.

Kuruluş yaptığı açıklamada, kararın, İspanya'nın geçen ay uzun vadeli kredi notunun indirilmesinin sonucu olduğuna dikkati çekerek, yüksek kredi provizyonları nedeniyle İspanyol bankalarının karlılığının orta vadede ortalamanın altında kalabileceği uyarısında bulundu.

S&P, 10 bankanın kredi notunu bir basamak, 5 bankanın notunu ise 2 basamak düşürürken, İspanya'nın en büyük bankası Santander'in kredi notunu ''AA-''den ''A ''ya, ikinci büyük bankası BBVA'nın notunu ise ''A ''dan ''A''ya çekti. Kuruluş, her iki bankanın not görünümünü de ''negatif'' olarak belirledi.

S&P, 13 Ocak'ta İspanya'nın uzun vadeli kredi notunu iki basamak düşürerek ''AA-''den ''A''ya indirmiş, kredi not görünümünü de ''negatif'' olarak belirlemişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.