14 Yaşında Romanı Yayımlandı, İkinci Romanı Da Hazır Bekliyor

14 Yaşında Romanı Yayımlandı, İkinci Romanı Da Hazır Bekliyor

Muğla’nın Marmaris ilçesinde 14 yaşındaki Beyza Günay’ın ilk romanını yayımlandı.

Muğla’nın Marmaris ilçesinde 14 yaşındaki Beyza Günay’ın ilk romanını yayımlandı. 12 yaşında yazmaya başladığı “Worner Büyücüleri” isimli romanını basın mensuplarına tanıtan genç yazar, ikinci kitabının da yazımının bittiği, şu an baskı için beklediği bilgisini verdi.

Marmaris Milli Eğitim Müdürlüğü’nde yapılan tanıtım toplantısında kendinden ve romanından bahseden Beyza, çok kitap okuduğunu ve bu alışkanlığını okulda kazandığını söyledi. Beyza Günay, sıra dışı bir zamanda, sıra dışı bir gezegende bir kızın başından geçenleri konu ettiği romanını, SBS’ye hazırlanırken bitirdiğini belirterek, “Yazdığım bu roman ile diğer arkadaşlarıma da örnek olup, bu yaşlarda da bazı şeylerin yapılabileceğini göstermek istedim” dedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, şu an Halıcı Ahmet Urkay Anadolu Lisesi'nde okuyan genç yazar’ı çeyrek altın takarak ödüllendirdi. Aldoğan, Marmaris’te ilk olarak Rana Demiriz’in genç yaşta yazdığı romanları ile tanıştıklarını, şimdi de Beyza’nın bu romanının başarının tesadüf olmadığını kanıtladığını söyledi. Bu başarılarda ailelerin olduğu kadar öğretmenlerin de büyük payı olduğunu vurgulayan Aldoğan,” Biz öğrencilerimize sürekli kitap okumalarını öneriyoruz. Kitap okumak da bir teknik gerektirse de yazmak çok farklı bir şey. Ben ailelerin ve de özellikle okulumuzun bu başarıda çok büyük emeği olduğunu düşünüyorum. Ufuk Kolejinde dikkatimi çeken bir özellik, her hafta en çok kitap okuyan öğrencinin ödüllendirilmesi idi. Bu ödüllendirmeler, öğrenciler için hem bir teşvik hem de büyük bir motivasyon aracı. Öğretmenlerinin, ailesinin ve Beyza’nın çabaları bize de bu haklı gururu yaşattı. Hepsine çok teşekkür ediyorum.” dedi.

İlk romanının tanıtımın ardından genç yazar Beyza Günay, gazetecilere imzalı kitabını hediye etti. Çiçeği burnunda yazar, ikinci kitabının da hazır olduğu müjdesini verdi.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.