13 yıllık adaletsizlik son buldu

13 yıllık adaletsizlik son buldu

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) Genel Başkanı A.Ecevit Öksüz, Yükseköğretim Kurulunun katsayı uygulamasına son veren kararının eğitim hayatımız açısından tarihi bir karar olduğunu söyledi

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) Genel Başkanı A.Ecevit Öksüz, Yükseköğretim Kurulu’nun katsayı uygulamasına son veren kararının eğitim hayatımız açısından tarihi bir karar olduğunu söyledi.

TİMAV Başkanı Öksüz yaptığı açıklamada; “Yüksek Öğretim Kurumu’nun eğitim öğretim sistemimiz içerisinde büyük bir kambur olarak var olan katsayı uygulamasını kaldırmasını ülkemiz ve milletimiz adına memnuniyetle karşılıyoruz. Başta YÖK başkanı olmak üzere tüm üyelerine ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dedi

Türkiye’nin genç ve dinamik bir nüfusa sahip olduğuna dikkat çeken Öksüz; “ Pek çok gencimiz kendi istedikleri okullarda eğitim almak isterken bu mümkün olmuyordu. Katsayı gibi çağın gerisinde kalan uygulamalar hem heyecanımızı hem enerjimizi tüketiyordu. Ancak engellemelerin kaldırıldığı, özgürlüklerin evrensel boyutlara taşındığı, hakların adil bir şekilde dağıtıldığı ülkeler geleceğe güvenle bakar, istikrarla yürür. Alınan bu kararın sadece eğitim öğretim sistemimiz için değil ülkemizin geleceğinin inşası adına önemsenmesi gerekiyor.”

Başkan A.Ecevit Öksüz açıklamasını şöyle sürdürdü: “13 yıldır süregelen katsayı ve benzeri uygulamalar ile yüz binlerce gencimiz mağdur edildi ve kayıp nesil-kayıp dönem olarak tarihteki yerini aldı. Ülke ve millet olarak bir daha böyle garip uygulamalara maruz kalmamayı gönülden diliyorum. Bu tip uygulamaları büyük dersler çıkarılacak, gelecek inşası adına bizleri kamçılayacak, daha güzel yarınlar için unutulmaması gereken hatıralar olarak görmenin doğru olacağına inanıyorum. Eğitim sistemimizde gerçekleştirilen yeni düzenlemelerle birlikte geleceğe dair yeni projelerin üretilmeye devam edilmesi gerekiyor. Bu bağlamda Milli Eğitim Bakanlığımızın önemli girişimleri var. Sayın Ömer Dinçer Bey’in hem akademisyen kimliğinin hem de uzmanlık alanının yönetim olması eğitim camiası adına önemli bir kazanım. Bu bağlamda eğitim öğretim kurumlarının yönetimi ile eğitimin yönetiminin birbirinden ayrılması, milli güvenlik derslerinin de sivilleştirilmesi, öğrencilerimizin hayata hazırlanması ve sosyalleşmesi gibi alanlarda da üretilecek projelere ihtiyaç olduğunu bildirmek gerekir.”

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.