13 Yaşındaki Çocuğun Kopan Parmakları Yerine Dikildi

13 Yaşındaki Çocuğun Kopan Parmakları Yerine Dikildi

Yaşadığı olayı anlatan 13 yaşındaki Kemal Çelik, patoz makinasının traktöre bağlı olan demirininin pimini çıkartmak istedğini söyledi.

KONYA'nın Ereğli İlçesi'nde 13 yaşındaki Kemal Çelik'in tarla işlerinde yardım ederken pimini çıkardığı patoz makinesinin bağlantı demirinin üzerine düşesi sonucu kopan el ve ayaklarının 7 parmağı Özel Medicana Hastanesi'nde Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Tunç Cevat Öğün tarafından gerçekleştirilen ameliyatla yeniden yerine dikildi.

Yaşadığı olayı anlatan 13 yaşındaki Kemal Çelik, patoz makinasının traktöre bağlı olan demirininin pimini çıkartmak istedğini söyledi. Bu sırada traktörün haraket etmesiyle elindi tuttuğu demirin el ve ayağının üzerine düştüğünü belirten Çelik, "Kazadan sonra sol el ve ayaklarımın parmakları kopmuş. Acil olarak beni Ereğli Devlet Hastanesi'ne getirdiler. Oradan da Konya Medicana Hastanesi'ne sevk ettiler. 4 saat süren ameliyatın ardından sol elimin kopan parmaklarını yerine diktiler. Şumdi çok daha iyiyim" dedi.

Konya Özel Medicana Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Tunç Cevat Öğün de başarılı bir ameliyatın ardından mikro cerrahi yöntemiyle kopan parmakların yerine dikildiğini anlattı. Hastanın sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Prof. Dr. Öğün, 2-3 gün içerisinde taburcu edeceklerini belirtti. Öğün, kaza sonrası sol elde yaşanan doku kayıpları için de önümüzdeki günlerde hastayı yeniden ameliyat edeceklerini vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.