13 bin kişiyi istihdam eden dev Türk firması yabancılara satılıyor!

13 bin kişiyi istihdam eden dev Türk firması yabancılara satılıyor!

Dünyada geniş yelpazede hizmet veren dev firmalar yatırımcıların ilgisini çekiyor. Son olarak 12 bin kişiyi istihdam eden Türk firmasının yabancılara satılacağı konuşuluyor.

Küresel ekonomik krizin pençesinde çok sayıda ülke boğuşmaya devam ediyor. Dünyada ticaretin yönü değişti ve pek çok bilindik firma faaliyet alanını değiştirmek zorunda kaldı. 40'dan fazla ülkede faaliyet gösteren bir Türk firması var.

celebiiii.jpg

Söz konusu firmanın faaliyet alanı büyük yatırımcıların ilgisini çekmiş durumda. Çünkü seyahat üzerine bir alanda faaliyet gösteriyor bu firma. Türk havacılık tarihinin ilk özel yer hizmetleri firmasından bahsediyoruz.

celebi.jpeg

1958 yılında kurulan bu firmanın 13 bin çalışanı var. Türkiye, Almanya, Macaristan gibi çok sayıda ülkenin dev 40 havalimanında faaliyet gösteren firma alanında uzman.

celebiler.jpg

Çelebi Yer Hizmetleri'nin piyasa değerinin 1 milyar dolara yakın olduğu söyleniyor. Geçtiğimiz yıl firma 50 milyon dolara yakın net kazanç açıkladı. Firma uzun süredir yerli ve yabancı yatırımcılarla ilgileniyor.

celebi-hava.jpg

Bloomberg HT'deki habere göre, Çelebi Yer Hizmetleri ile geçen yıl Körfez İşbirliği Konseyi (GCC) bölgesinden yatırımcılar ilgilenmiş ancak değerleme farklılıkları nedeniyle görüşmeler ilerlememişti.

celebi.jpg

Çelebi Yer Hizmetleri için Avrupa ve ABD'den potansiyel teklifler bekleniyor. Suudi Varlık Fonu PIF veya Swissport da diğer potansiyel teklif sahipleri olarak görülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum