120 bin çeşit ürün satan Alman firmasını kira fiyatı vurdu! Türkiye'deki mağazasını kapattı

120 bin çeşit ürün satan Alman firmasını kira fiyatı vurdu! Türkiye'deki mağazasını kapattı

Almanya merkezli ticari hayatına başlayan dev firma Türkiye'deki mağazasını kira fiyatından dolayı kapatma kararı aldı.

Türkiye'de faaliyet gösteren çok sayıda yabancı firma var. Bu firmaların istihdama olan katkısı görmezden gelinemez. Ülke genelinde on binlerce kişiye iş imkanı sağlayan bu firmaların varlığı ekonomik açıdan büyük öneme sahip.

magazaaa-001.jpg

Son yıllarda ise küresel ekonomik krizin etkileriyle ticari dengeler bozuldu. Bu süreçte fiyatı en çok artan ev ve dükkan kiraları oldu. Türkiye'deki yerli ve yabancı işletmelerin kira fiyatlarındaki artışa tepkisi var. İşletme giderleri hesaplanınca maliyet artışında önemli yer edinen kira fiyatlarının düşürülmesi gerekiyor.

magazaaaa.jpg

Ülke genelinde binlerce kiracı ev ya da dükkan sahibiyle kira anlaşmazlığı nedeniyle davalık olmuş durumda. Bazı kiracılar da mülk sahibiyle anlaşamayınca ev ya da dükkandan çıkma kararı alıyor. Bunlara son olarak Türkiye genelinde faaliyet gösteren dev bir kuruluş eklendi.

46-bauhaus-pdjnrb-001.jpg

120 bin çeşit ürün satışıyla yapı sektöründe önemli bir yer edinen Alman firması Ankara'daki mağazasını kapatma kararı aldı. Bauhaus isimli meşhur Alman firması Ankara Etlik'te yer alan mağazasını kapattı.

yapi-market-kapatma.jpg

Gerekçe olarak ise kira anlaşmazlığı gösterildi. Edinilen bilgiye göre dev yapı marketi mülk sahibiyle kira fiyatında anlaşamadı. Sonuç olarak ise kiracı olan Bauhaus mağazayı boşaltıp kapatma kararı aldı. Kira fiyatlarındaki fahiş artışın devam etmesi durumunda buna benzer çok sayıda işletmenin kapanabileceği belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.