12 Yıldır Varlığı Bilinen 'Orman Düdükçünü' Kuşu İlk Kez Halkalandı

12 Yıldır Varlığı Bilinen 'Orman Düdükçünü' Kuşu İlk Kez Halkalandı

Yaklaşık 78 bin kuş türünün kaydı tutularak envanteri hazırlanan Kızılırmak Deltası'nda, 12 yıldır varlığı bilinen ancak bir türlü görülemeyen 'Orman Düdükçünü' kuşunun kaydı ilk kez yapıldı.Samsun’un Bafra, 19 Mayıs ve Alaçam...

Yaklaşık 78 bin kuş türünün kaydı tutularak envanteri hazırlanan Kızılırmak Deltası'nda, 12 yıldır varlığı bilinen ancak bir türlü görülemeyen 'Orman Düdükçünü' kuşunun kaydı ilk kez yapıldı.

Samsun’un Bafra, 19 Mayıs ve Alaçam ilçesi sınırları içinde yer alan Kızılırmak Deltası'nda, 2002 yılından beri Ulusal Kuş Halkalama Programı kapsamında yürütülen halkalama çalışmaları sırasında bir çok kuş türü kaydedildi. Bunlar arasında en dikkat çekici olan ise 12 yıldır varlığı bilinen ancak görülemeyen 'Orman Düdükçünü' (Tringa Glareola) kuşu oldu. Alandaki kuş türü sayısının şu an 346 olduğunu hatırlatan yetkililer, "12 yılda 78 bin kuşun kaydı tutularak envanteri hazırlandı. En uzun soluklu halkalama çalışması kapsamında Kuzey Kamışçını, Sarı Kaşlı Çıvgın, Çalıkuşu Çıvgını, Küçük Altın Yağmurcun, Alaca Çinte gibi Türkiye'de çok az kaydı bulunan nadir türler başarıyla halkalandı.” dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.