11. Ulusal İşletmecilik Kongresi yapıldı

11. Ulusal İşletmecilik Kongresi yapıldı

Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü, 11. Ulusal İşletmecilik Kongresi düzenledi.

Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü, 11. Ulusal İşletmecilik Kongresi düzenledi.
     Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Rixos Otel'de düzenlenen programda yaptığı konuşmada, yeni ekonomilerin egemen olduğu dünyada yaşanan ekonomik ve teknolojik gelişmeyle birlikte artık işletme biliminin gerekliliğine olan ihtiyacın geçmişe göre daha fazla arttığı ifade etti.
     Bu uygulamaların başarısı ve sürekliliği için hiç şüphe olmadığını, işletmeciliğin bilimsel ilkelere ve kurallara göre yapılması gerektiğini vurgulayan Gökbel, şunları kaydetti:
     ''Bugün dünyada ve ülkemizde marka haline gelen değerlerimize baktığımızda hepsinin de doğru işletme metotları ile yönetildiklerini, dünyadaki trendleri iyi analiz ederek insan kaynakları, finans, üretim, pazarlama ve Ar-Ge noktasında sistemli ve dinamik bir yapı oluşturduklarını görmekteyiz.''
     Kongrenin ana temasının ''Yükselen Bir Değer Olarak İşletmecilik'' olduğunu ifade eden Oturum Başkanı Prof. Dr. Mahmut Tekin ise ''İşletmecilik kongreleri çeşitli üniversiteler tarafından düzenlenen bilginin paylaşıldığı ortamlardır. Bu kongrenin amacı üniversite ile işletmeleri bir araya getirerek bilgi alış verişini sağlamak, işletmecilik konusundaki gelişmeleri ve uygulamaları paylaşmak ve işletmecilik konularına yeni yaklaşımlar ve çözümler getirmektir'' dedi.
     Programa, öğretim üyeleri, araştırma görevlileri, sanayi ve hizmet sektöründeki işletmecilerden temsilciler ve öğrenciler katıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.