1000 kişiyi istihdam eden dev Türk firması zor durumda! Konkordato talep etti

1000 kişiyi istihdam eden dev Türk firması zor durumda! Konkordato talep etti

Türkiye'de bazı firmalar çeşitli faktörlerden dolayı ekonomik zorluklar yaşıyor. Bunlara meşhur giyim devlerine üretim yapan bir Türk firması eklendi.

Türkiye'de ekonomik sıkıntılar yaşayan firmalar konkordato talebinde bulunuyor. Konkordato süreciyle krizi atlatan çok sayıda Türk firması var. Türkiye ekonomisindeki bazı sıkıntılardan kaynaklı sorun yaşayan firmaların konkordato ilanına bir yenisi daha eklendi.

konkordato-1.jpg

Dünyaca ünlü markalara üretim yapan Türk tekstil devi konkordato talebinde bulundu. Söz konusu firmanın tekstil sektöründe 1000 kişiyi istihdam ediyor olması ne kadar büyük olduğunu gözler önüne seriyor. Giyim devleri Zara ve Mango gibi markaların üretimini yapan Türk tekstil deviyle ilgili konkordato haberi geldi.

konkordato-3.jpg

Tekstil sektöründeki geçmişi yarım asrı bulan BR Berteks (Berteks Uluslararası Dış Tic. AŞ ve Berteks Konfeksiyon Ürünleri San. Dış Tic. Limited Şti) bir süredir yaşadığı mali darboğazı aşmak için yoğun bir çaba gösterdi. Ancak şirket sıkıntıları aşamadı. Piyasaya yüklü miktarda çek verdiği bilinen BR Berteks, şirketlerin yeniden toparlanmasına imkân veren konkordatoya başvurma kararı verdi.

konkordato.jpg

3 AYLIK GEÇİCİ MÜHLET İSTEDİ

Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne şirketler adına yapılan başvuruda, 3 aylık geçici mühlet talep edildi. Dava dilekçesinde, şirketlerin borçlarına şahsi kefaleti olan Bülent Aydın ve İbrahim Aydın’ın da konkordato kapsamına alınması talep edildi.

HACİZLERE KARŞI KORUMAYA ALINDI

Başvuruyu ve konkordato projesini değerlendiren mahkeme, üç aylık geçici mühlet verdi. Mahkeme, üç kişilik de geçici konkordato komiseri görevlendirmesi yaptı. Bu kararla birlikte her iki şirket ile hissedarları, hacizlere karşı korumaya alınmış oldu.

Konkordato talep eden BR Berteks’in borcunun ise 400 milyon lira seviyesinde olduğu öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum