100 Milyon Tl’lik Yatırım Yapacak, Üretim Kapasitesini Yüzde 30 Artıracak

100 Milyon Tl’lik Yatırım Yapacak, Üretim Kapasitesini Yüzde 30 Artıracak

Sektörünün önde gelen üreticilerinden Kartonsan, karton makinası tevsii yatırımı gerçekleştiriyor.

Sektörünün önde gelen üreticilerinden Kartonsan, karton makinası tevsii yatırımı gerçekleştiriyor. Şirket, Haziran 2014’te tamamlanacak ve 100 milyon TL’ye mal olacak yatırım sayesinde 180 bin ton olan kapasitesini 240 bin tona çıkarmış olacak.

Kuşe karton sektöründe 43 yıldır faaliyet gösteren Pak Grubu şirketlerinden Kartonsan, karton makinası tevsii yatırımı gerçekleştiriyor. 100 milyon TL’lik yatırımın tamamını öz sermayeden karşılayacak olan şirket, bu sayede üretim kapasitesini yüzde 30 artırarak, 180 bin tondan 240 bin tona çıkaracak. Mühendislik çalışmalarının yürütüldüğü makine yatırımı Haziran 2014’te tamamlanacak. Kartonsan Genel Müdürü Haluk İber, “Avusturya’nın önde gelen makina üreticisi olan Andritz firması ana tedarikçimiz olacak. Bobin kesme makinası siparişini ise sektörün en büyük firmalarından VOITH Paper’a vermiş bulunmaktayız. 2014 yılı sonuna kadar sektördeki etkinliğimiz daha da artmış olacağız.” dedi.

Mayıs 2012’de karar verilen karton makinası tevsii yatırımı ile ilgili siparişlerin, ÇED raporunun alınmasından sonra gerçekleştiğini ifade eden Haluk İber, “Bu yatırım nedeni ile 2014 yılı bizim için oldukça önemli. Söz konusu yatırımla birlikte kapasitemiz yüzde 30 artacak.” dedi. Kartonsan’ın Türkiye pazarının yüzde 35’lik kısmına sahip olduğunu açıklayan İber, “Geçen yıl 177 bin tonluk üretime karşılık 158 bin tonluk bir satış gerçekleştirdik. Bu rakamın 36 bin tonluk kısmı ihraç edildi. Satışlardan elde ettiğimiz 206 milyon TL’nin 138,8 milyon TL’si iç piyasadan, kalan kısmı ise ihracattan elde edilen gelirden oluşuyor. Kartonsan olarak toplam üretimimizin yüzde 78’ini iç piyasaya yüzde 22’sini ise yurtdışına satıyoruz.” diye konuştu.

Kartonsan'ın ihracatında ana pazarları; Bulgaristan, Romanya, Ukrayna, Rusya, İspanya ve Portekiz oluşturuyor. 20’nin üzerinde ülkeye ihracat yapan şirket İngiltere, Mısır ve Özbekistan'a açılmak için de plan yapıyor. Şirket, 2014’te 36 bin tonluk ihracat rakamını korumayı düşünürken, iç piyasada da 140 bin tonluk satış hedefliyor.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.