10 Yıldır Talep Ettikleri İstinat Duvarı Yapılmayınca Evleri Dolu İle Doldu

10 Yıldır Talep Ettikleri İstinat Duvarı Yapılmayınca Evleri Dolu İle Doldu

Kars'ın Selim ilçesinde geçtiğimiz günlerde yaşanan şiddetli dolu yağışı ve sonrasında ki sel baskının yıllardır dereye yapılması için dilekçe verilen ve yapılmayan istinat duvarından kaynaklandığı ileri sürüldü. Köylüler Devlet...

Kars'ın Selim ilçesinde geçtiğimiz günlerde yaşanan şiddetli dolu yağışı ve sonrasında ki sel baskının yıllardır dereye yapılması için dilekçe verilen ve yapılmayan istinat duvarından kaynaklandığı ileri sürüldü. Köylüler Devlet Su İşlerinin (DSİ) 10 yıldır dere kenarlarına istinat duvarı yapılması için yazılan onlarca dilekçeyi dikkate almadığını iddia ettiler.

Dolu afetinin yaşandığı Kars’ın Selim ilçesi Aşağıdamlapınar Köyü sakinlerinden Erkan Yırtık, devletin köylerine ve ailesine el uzatmasını istedi. Çoluk çocuk kapıda kaldıklarını söyleyen Yırtık, “Bizim zararımız çok, evimizin içinde şu an 1 metreye yakın buz var ve evimiz kullanılmaz haldedir. Her odada bir kamyon dolu var.” dedi.

Durumu yetkililere dilekçeler ile bildirdiklerini ifade eden Yırtık, "4 gündür dışarıdayım, küçük yavrularım var. Gece akrabalarıma sığınıyorum. Hiç kimse bize uğramadı. Hiç bir şey bize getirmediler. İl AFAD geldi yazdı çizdiler ve ‘Bu ev kullanılmaz, size gereken yardımı yapacağız.’ dediler. Ama 4 gündür çoluk çocuk dışarıdayız." diye tepki gösterdi.

Geçmiş yıllarda da köylerine sel geldiğini hatırlatan Yırtık, şimdiye kadar bu kadar zarar görmediklerini anlatarak, "10 yıldır sürekli Devlet Su İşleri DSİ’ye müracaat ediyoruz. Burada bir istinat duvarı yapılsın zarar görüyoruz, malımız o yana cana zarar gelmesin diye istiyorduk. Dilekçelerimizin hiç biri onaylanmadı. Son olarak ise Cumartesi akşamı saat 19:30 sıralarında bir yağış yağdı. O yağışla birlikte su geldi. O an biz ancak canımızı kurtardık. Hayvanlarımız telef oldular. Şu an su yolu evime vermiş bir daha yağmur yağar ise geride kalan birkaç yem çuvalım var onları da götürecek." şeklinde yaşadığı sıkıntıyı dile getirdi.

KAYMAKAM DOLU; ACİL OLARAK VAKIF ÜZERİNDEN YARDIM YAPACAĞIZ

Selim Kaymakamı Erdinç Dolu Cihan muhabirine yaptığı açıklamada, afetin yaşandığı ilk anlardan itibaren vatandaşın yanında olduklarını söyledi. Kaymakam Dolu, vakıf elemanlarıyla köylerde tespitler yaptıklarını, bunun yanı sıra AFAD'ın da tespitlerini yaptığını belirterek, "Evi dere yatağında olan vatandaşlarımızın biraz daha zararları çok olmuş, bunu AFAD tespit etti. Biz de ayrıca vatandaşımızın eşyaları zarar gördüğü için vakfımızın gündemine aldık. Buradan da maddi yardım yapacağız. Şu anda 6 köyde alanda temizleme işlemleri devam ediyor." dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.