10. Kar Film Festivalinde 181 Film Yarışacak (Özel)

10. Kar Film Festivalinde 181 Film Yarışacak (Özel)

Turizm ve Kültür Bakanlığı'nın katkılarıyla Atatürk Üniversitesi (AÜ) İletişim Fakültesi tarafından bu yıl 10.

Turizm ve Kültür Bakanlığı'nın katkılarıyla Atatürk Üniversitesi (AÜ) İletişim Fakültesi tarafından bu yıl 10.’su düzenlenen Uluslararası Kar Film Festivali kapsamında gerçekleşen film yarışması için başvuru süresi doldu. Festival'e toplam 181 film başvurusu alındı.

Kurgusal, deneysel, belgesel, reklam ve animasyon olmak üzere 5 kategoride toplam 181 kısa filmin yarışacağı festival 27-28 Mart tarihlerinde AÜ Kültür ve Gösteri Merkezi’nde gerçekleşecek. Bir festival havasında gerçekleştirilmesi hedeflenen, Uluslararası Kar Film Festivali adlı organizasyonla öğrencilerinin önemli ölçüde ilgisinin çekilmesi amaçlandı. Ayrıca Erzurum’da halka açık biçimde gerçekleştirilecek olan festivale katılımın yüksek olması için sosyal medya ve geleneksel medyada tanıtım faaliyetlerine ayrı bir önem verildi. Festival bu yönüyle sinemaseverleri buluşturmanın yanı sıra bölgenin tanıtımına ve gelişimine de önemli katkılar sağlamayı hedefliyor.

AÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Yavuz, projenin temel amacını şöyle anlattı: “Yetenekli sinemacıların amatör çalışmalarını desteklemek adına sinema ve televizyon sektöründe tanınmış oyuncu ve yönetmenlerle sinema sanatına ilgi duyan genç sinemacıları buluşturmak. Projenin uzun vadeli amacı ise uzun metrajlı filmlerde rastlanması güç, değişik konuları ve yaşamın ayrıntısına dair yaklaşımları görünür kılarak kültürel bir çaba olan sinemanın ürünlerine tanıklık ve öncülük etmektir. Bu şekilde çekim ve gösterim bağlamında bütçe sıkıntısı içinde bulunan filmlerin sergilenmesi ve konuk, izleyici, eser sahipleri arasında etkileşimin sağlanması için ortak bir platform oluşturulması hedeflenmektedir. Bu hedefler kapsamında gerçekleşecek festivale başvuru sayısının 181’i bulması önem taşımaktadır.” CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.