10 günde Kur'an okumayı öğrendi

10 günde Kur'an okumayı öğrendi

Osmaniye'nin Toprakkale ilçesindeki Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda 10 günde Kur'an-ı Kerim okumayı öğrenen hükümlü Hasan Sarı'ya Kur'an-ı Kerim hediye edildi

Cezaevi müdürü Mustafa Ertekin, Sarı'yı tebrik ederek cezaevlerinin asıl işlevinin topluma faydalı bireyler yetiştirebilmek olduğunu bildirdi.

Kurum mescidinde yapılan programda konuşan din görevlisi Şerif Işık ise "Yaklaşık bir yıldır 20'nin üzerinde hükümlümüze Kur'an-ı Kerim öğrettik. Şu anda Kur'an-ı Kerim Kursu'na devam eden 12 hükümlümüz var. Hükümlülere haftada bir gün din dersi, iki gün Kur'an-ı Kerim eğitimi, ayda bir de dini konularda konferanslar veriyorum." dedi.

Hükümlü Hasan Sarı ise 46 gün önce küçük bir cezadan dolayı Toprakkale Açık Ceza İnfaz Kurumu'na hükümlü olarak geldiğini belirterek, hayatta en çok istediği şeyin Kur'an-ı Kerim'i öğrenmek olduğunu belirtti.

Cezaevine geldiğinde bunu bir fırsat bilerek Kur'an-ı Kerim öğrenmek istediğini kaydeden Sarı, "Geldikten 3 gün sonra Kur'an-ı Kerim derslerine başladım ve 10'uncu günü Kur'an-ı Kerim okumaya başladım. Bu güne kadar 4 cüz Kur'an-ı Kerim okudum. Şu an 5. cüzü okumaya devam ediyorum. Çok mutluyum, sevincimi kelimelerle ifade edemiyorum. Allah bana burada böyle bir cezayı mükâfata çevirdi. Emeği geçen, başta Şerif Işık hocama, bu ortamı hazırlayan Cezaevi Müdürü Mustafa Ertekin'e cezaevi öğretmenime ve diğer görevlilere teşekkür ediyorum." dedi.

Törene, Cezaevi Müdürü Mustafa Ertekin, 2. Müdür G.Yusuf Fidanoğlu, Toprakkale Müftülüğü din görevlisi Şerif Işık, cezaevi öğretmeni Adem Çimen ile kurum personelleri de katıldı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.