1 milyonu aşkın öğrenci LGS sınavında ter dökecek

1 milyonu aşkın öğrenci LGS sınavında ter dökecek

iselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı yarın gerçekleştirilecek. Pazar günü yapılacak olan sınav toplam 62 bin 698 salonda düzenlenecek.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 8. sınıf öğrencilerine yönelik Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav yarın 2 Haziran Pazar günü yapılacak. Sınav, 973 yurt içi sınav merkezinde 3 bin 891 okulda 62 bin 663 salonda, yurt dışında ise 11 sınav merkezinde 11 okulda 35 salonda gerçekleştirilecek.

Sınava 1 milyon 38 bin 192 öğrenci başvurdu. Özel durumları olan 187 öğrenci ise evde veya hastanede sınava alınacak. Görme engelli 82 ve az gören 292 öğrenci için de gerekli tedbirler alındı.

Geçen yıl Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle sadece birinci dönem konularından soru sorulmuştu. Bu yıl ise 8. sınıf müfredatındaki tüm konular sınav kapsamında olacak.

Sınav iki oturum halinde gerçekleşecek. Birinci oturum saat 09.30'da başlayacak ve 75 dakika sürecek. Bu oturumda Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve yabancı dilden 50 soru sorulacak. İkinci oturum ise saat 11.30'da başlayacak ve 80 dakika sürecek. Bu oturumda matematik ve fen bilimlerinden 40 soru sorulacak.

Sınav sonuçları 28 Haziran'da açıklanacak ve aynı gün Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu da yayımlanacak. Sınava girecek öğrencilerin en geç saat 09.00'da sınav binasında hazır bulunmaları, yanlarında fotoğraflı sınav giriş belgesi, geçerli kimlik belgesi, en az iki koyu siyah kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan silgi bulundurmaları gerekiyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.