Yakamozların Şarkısı:  Bir haykırışın şiirleri

Yakamozların Şarkısı: Bir haykırışın şiirleri

2'nci kitabını yayımlayan Saniye Güler Ekik’le yazı serüvenini konuştuk. Yazar Şair Saniye Güler Ekik, ‘Yakamozların Şarkısı’ adlı şiir kitabı için, “Bana dair, benle gelen, beni bugüne getiren yüreğimin haykırışları hatta suskunlukları var” diyor.

Biz sizi tanıyoruz Güler Hanım, okurlarımız için kendinizi kısaca tanıtır mısınız?

- Adım Saniye Güler Ekik, 14 Nisan 1974 tarihinde Girit göçmeni bir ailenin 2. kızı olarak dünyaya gelmişim. İlk orta ve lise tahsilimi babamın işi nedeniyle bulunduğumuz İskenderun Demir Çelik’te tamamladım. Üniversiteyi de Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Biyoloji bölümünde okudum. 1998 yılında Öğretmenlik hayatım başladı. Hayatım diyorum çünkü dünyaya on kez gelsem onunda da öğretmen olmak isterdim, Öğretmenlik benim işim değil hayatım.

whatsapp-image-2024-05-02-at-14-31-16.jpeg

AİLEDE EDEBİYATÇILAR VAR

- Biyoloji fen bilimleri içerisinde yer aldığından mütevellit şaşırtıcı değil mi edebiyata olan tutkunuz?

- Öyle görünüyor, ancak annem, dayım, kuzenlerim gibi birçok yakınım başarılı yazılar şiirler kazandırdı edebiyatseverlere.

ÖNEMLİ PROJELERDE YER ALDI

- Nasıl girdiniz camiaya, yolculuğunuz nasıl geçti?

- Çok okurlu bazı İnternet gazetelerine ‘Hicran Hanzade’ mahlası ile köşe yazarak başladım. Akabinde izcilik camiasından arkadaşım olan Sinan Yağmur hocanın ricası üzerine ‘Aşkın Gözyaşları 2 Hazreti Mevlâna’ kitabının ilk baskısına editörlük yaparak da profesyonel anlamda kitap serüvenlerim başladı. 2012 yılında Ankara Dama Yayınlarından Roman olan Aşk-ı Şahanem adlı kitabım yayımlandı. Gazete ve dergilere köşe yazma işi devam ederken Esin Çelebi hanımefendi ile olan dostluğum sayesinde ‘Benim Mevlânam’ projesi dahilinde bir çocuk tiyatrosu ve Hazreti Pir’i anlatan farklı soundlarda 12 şarkının sözüne imza attım. Son olarak da bir hafta önce ‘Yakamozların Şarkısı’ adlı şiir kitabım, yakın dostum şair ve yazar Gürhan Gürses’in editörlüğü ile Çimke yayınlarından okuyucuların beğenisine sunuldu.

İMZA GÜNÜNE DAVET

- Hayırlı ve çok okurlu olması dileğimizle ilk imza gününüzü merakla bekliyoruz.

- Şiir seven tüm edebiyat sevdalılarını bekliyorum 16 Mayıs 2024 Perşembe günü 16.00 ila 18.00 saatleri arasında Türbe civarındaki Şifa Bal Kafe’de olacağız efendim…

YÜREĞİNDEN KAĞIDA DÖKÜLENLER

- Kitabınızdaki şiirler hakkında neler söylersiniz?

- Elbette… Genel olarak yüreğimden dökülenleri toplayan kağıtların şiirsel topluluğu diyebiliriz. Kâh yaşadıklarım kâh yaşattıklarım, gördüklerim yahut izlediklerim, gözyaşlarım bazen de kahkahalarım ve inandıklarım, isyanlarım… Bana dair, benle gelen, beni bu güne getiren, sol yanımın haykırışları hatta suskunlukları var.

DESTEKLERİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİM

- Edebiyat serüveninde başarılar dileriz. Biz size teşekkür ediyoruz şiir dünyasına katkınızdan dolayı, siz kimlere teşekkür ediyorsunuz peki?

- Başta aileme (eşim ve oğullarıma) sabır ve desteklerinden dolayı sonra ablama ve kız kardeşlerime dualarından dolayı ve editörüm Gürhan Gürses, her daim başını ağrıtıp danıştığım Ergün Öztürk ve Hasan Ukdem’e, kapak tasarımı için de Fatih Şahin Işık’a son olarak da beni her daim edebiyat alanında cesaretlendirdikleri için dostum ve ablam Melahat Ürkmez’e Mustafa Holat dede efendiye ve dünyanın sayılı rebap ustalarından biri olan Ali Şems Aksu beyefendiye teşekkür ediyorum. Yayınevimizin duayenleri Ahmet Aka ve Ömer Şipleme’nin güler yüzleri için de ayrı bir parantez açmalıyım.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.