Konya'ya yine kış geliyor! Tam 4 gün sürecek

Konya'ya yine kış geliyor! Tam 4 gün sürecek

Konya merkez ve ilçelerinde son günlerinde hava sıcaklığı 25 dereceye yakın seyrediyor. Meteoroloji tahminlerine göre Konya'ya yine kış geliyor. Bu tarihte hava sıcaklıkları düşecek ve tam 4 gün sağanak yağış etkili olacak.

Dünyada iklim değişikliği son yıllarda hissediliyor. Kış mevsiminde hava sıcaklıklarının yüksek seyretmesi buna bağlı bir durum. Son 60 yılın sıcaklık rekorları kırıldı. Vatandaş bu süreçte şaşkına döndü. Ocak ayının ortalarında hava sıcaklığının 20 dereceyi aşması pek normal karşılanmadı.

konya-hava-3.jpg

KONYA ÇİFTÇİSİ DUA ETMEYE DEVAM EDİYOR

Konya'da kış mevsiminde çok az kar yağdı. Uzun yıllar ortalamasına göre en az kar yağışının gerçekleştiği yıl 2024 olarak kayıtlara geçti. Bu durum en çok Konya çiftçisini endişelendirdi. Ekinler için yağmurun önemli olduğunu belirten üreticiler defalarca yağmur duasına çıktı.

konya-dua-399393.jpg

VATANDAŞ YAZ BEKLERKEN HAVA SOĞUYACAK

Geçtiğimiz hafta yağmur kent genelinde etkili oldu. Yağışlardan sonra hava sıcaklıkları yükselişe geçti. Vatandaş yaz mevsiminin geldiğini düşünürken meteoroloji yeni tahminini paylaştı. Yapılan son tahminlere göre Konya'ya yeniden kış geliyor.

konya-hava-2.jpg

KENTE 4 GÜN SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI GELDİ

Cuma günü hava sıcaklığı 25 dereceyken bin anda düşüşe geçecek. Pazar günü ise hava sıcaklığının 15 dereceye kadar düşmesi bekleniyor. Gece hava sıcaklığının 6 dereceye düşmesiyle vatandaşın üşümesi bekleniyor. Kent genelinde 4 gün boyunca sağanak yağışın aralıklarla devam etmesi öngörülüyor.

konya-hava-1.jpg

Konya merkez ve ilçeleri için yapılan tahminler şu şekilde:

saganak-1-001.jpg

saganak-2-001.jpg

saganak-3-001.jpg

saganak-4.jpg

Kaynak:Haber Merkezi