Konyalı meşhur firmanın yüzde 33'ü icradan satışa çıkarıldı! Sadece 6 milyon lira

Konyalı meşhur firmanın yüzde 33'ü icradan satışa çıkarıldı! Sadece 6 milyon lira

Türkiye'de ekonomik krizin etkileriyle birçok iş insanı zor günlerden geçiyor. Borçlarını ödemekte zorlananlara icra işlemi başlatılabiliyor. Son olarak Konyalı meşhur bir firmanın yüzde 33'ü icradan satışa çıkarıldı. Muhammen bedeli sadece 6 milyon lira.

Ekonomik kriz 2023 yılından itibaren şiddetini artırmaya başladı. Nakit para akışındaki aksaklıklarla birçok firmada finansal sorunlar arttı. 2024 yılında ise konkordato ilan eden ve iflas eden firma sayısında rekor kırıldı. Bu süreçte bazı firmalar icradan satışa çıkarılabiliyor.

borc-2.jpg

KEMER SIKMA POLİTİKASI TAVSİYE EDİLİYOR

Borçlarını yapılandırmak isteyenler ise konkordatoya başvuruyor. Ekonomi uzmanlarına göre Türkiye'de kriz 2025 yılının sonuna kadar devam edebilir. Bu süre zarfında işletmelere kemer sıkma politikasını öneren uzmanlar, gereksiz harcamalardan uzak durulması gerektiğine vurgu yapıyor.

market-333.webp

BİRÇOK SATIŞ NOKTASINA ÜRÜNLERİ YER ALIYOR

Son olarak Konya'da büyük bir firmanın yüzde 33'ü icradan satışa çıkarıldı. Sattığı gıda ve bitkisel ürünlerle ilgi çeken markanın satışı herkesi şaşırttı. Birçok satış noktasına ürünleri yer alan marka ilgi görüyordu. Edinilen bilgiye göre ortaklardan birinin ödeyemediği bir borçtan ötürü markanın yüzde 33'ü icradan satışa çıkarıldı.

rasa-4.jpg

YÜZDE 33'Ü 6 MİLYON LİRAYA SATILACAK

Yüzde 33,99 pay hissesi borçlu T*** Turizm Uluslararası İthalat İhracat Limited Şirketi'nin; Rasa Organik Yaşam Ürünleri Sağlık Gıda Tarım Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi'ndeki kayıtlı hissesi satılacak.

rasa-3.webp

Yani yüzde 33'ü satışa çıkarılan markanın ismi Rasa Organik. Konya 13. İcra Dairesi'nin ilanına göre markanın muhammen bedeli ise 6 milyon 461 bin lira olarak belirlendi. Satış açık artırma yöntemiyle 16.05.2024 tarihinde saat 10:08'de gerçekleştirilecek.

adsiz-002.jpg

Kaynak:Haber Merkezi